Διαμαρτία για την διακοπή λειτουργίας γραφείου συναλλαγών Εθνικής Τράπεζας στον Όρμο Κορθίου

  • Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, 2018 - 14:54

Με έκπληξη και απογοήτευση λάβαμε γνώση για την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να διακόψει από 09/11/2018 την λειτουργία του γραφείου συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας στον Όρμο Κορθίου.

Ο πληθυσμός της Δ.Ε. Κορθίου (πρώην Δήμος Κορθίου) που εξυπηρετείται από το εν λόγω γραφείο συναλλαγών αγγίζει τους 2.500 μόνιμους κατοίκους, από την ευρύτερη περιοχή, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, ενώ το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού ο αριθμός αυξάνεται τουλάχιστον στο διπλάσιο.

Ο πρώην Δήμος Κορθίου και νυν Δημοτική Ενότητα Κορθίου έχει έκταση 81.918 στρέμματα, που αναλογεί στο 22% της συνολικής έκτασης της Άνδρου. Η παύση λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών Εθνικής Τράπεζας δημιουργεί πολλά προβλήματα και επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, καθώς υποβάλλει τους μέχρι τώρα συναλλασσόμενους σε ταλαιπωρία και έξοδα μετακίνησης τους στο μοναδικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Χώρα της Άνδρου που βρίσκεται σε απόσταση 25 περίπου χιλιόμετρα. Ανάμεσα στους κατοίκους που εξυπηρετούνται από το κατάστημα είναι αρκετοί ηλικιωμένοι που η μετακίνηση τους καθίσταται αδύνατη ενώ πολλοί από τους πελάτες της Τράπεζας δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική με αποτέλεσμα να βρεθούν σε αδιέξοδο.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε να κοστολογηθούν οι συνέπειες που θα προκληθούν από την ενέργεια αυτή. Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των κατοίκων της ευρύτερη περιοχής του Κορθίου θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση εσφαλμένη, καθώς δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη τόσο όλες οι παράμετροι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής του Κορθίου όσο και η κοινωνική διάσταση της λειτουργίας της για την τοπική κοινωνία.

Μεταφέροντας την έντονη ανησυχία και αγωνία, επιχειρηματιών, επαγγελματικών ομάδων, συνταξιούχων, αλλά κι όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι για όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις συναλλαγές τους εμπιστεύτηκαν την Εθνική Τράπεζα  και δημιούργησαν σχέσεις εμπιστοσύνης και δεσμούς, ενισχύοντάς την με τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις μιας ζωής αλλά και την αγορά πολλών επενδυτικών προϊόντων και μετοχών, διαμαρτυρόμαστε εντόνως γι' αυτή την δυσάρεστη απόφαση και αιτούμαστε την άρση της.

Εν κατακλείδι ζητάμε άμεσα μία συνάντηση με τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας παρουσία του Δημάρχου Άνδρου και των Βουλευτών μας, προκειμένου να εκθέσουμε δια ζώσης την αναγκαιότητα να παραμείνει ανοιχτό το γραφείο της Εθνικής Τράπεζας στον Όρμο Κορθίου.

 

Με τιμή,

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ