"Ιεράπετρα - Μια πόλη Υδρογόνου στο Νοτιότερο σημείο της Ευρώπης"

  • Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, 2018 - 13:14

Ο Δήμος Ιεράπετρας Κρήτης και η ECOCRETA, συνδιοργάνωσαν ημερίδα με τίτλο:

«ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - Μια πόλη Υδρογόνου στο Νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Προοπτικές για την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα», στην Ιεράπετρα Κρήτης, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Ευρωπαϊκού δικτύου και αφορά τη συμμετοχή σε εξειδικευμένες προκηρύξεις του HORIZON 2020 για την υλοποίηση επιδεικτικών καινοτόμων έργων Υδρογόνου, με έμφαση στις καθαρές μεταφορές, τη δωρεάν συμμετοχή στην υλοποίηση πανευρωπαϊκής μελέτης και τη χρηματοδότησή της.

Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, με την ιδιότητα του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., παραβρέθηκε στη σημαντική αυτή συνάντηση και κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στο Σύμφωνο των Δημάρχων, στο εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ΣΔΑΕ (Σχέδιο Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας) και ADAPT (για την κλιματική αλλαγή) του νησιού μας.

Απέκλεισε κάθε αξιοποίηση της Γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας στο νησί μας, εκφράζοντας για ακόμα μια φορά το ξεκάθαρο και κατηγορηματικό «ΟΧΙ» της Μήλου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε Έλληνες και Ευρωπαίους παραβρισκόμενους, οι ενέργειες του Δήμου Μήλου για την εγκατάσταση νέων σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο λιμάνι του Αδάμαντα, στο Δημοτικό Στάδιο Μήλου με το φωτοβολταϊκό σκέπαστρο (μέρους της κερκίδας) και του σταθμού φόρτισης του Υβριδικού Ferry-Boat διασύνδεσης Μήλου – Κιμώλου, που θα εγκατασταθεί στο λιμενικό έργο πρόσδεσης Ferry-Boats στην περιοχή Πολυχρόνη Πολλωνίων Μήλου.  

Συγχαίρει και ευχαριστεί τον φίλο του Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, για τη θερμή φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση της ημερίδας.