Εναντίωση των κατοίκων του Κορθίου Άνδρου στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για διακοπή λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών στην περιοχή

Το Κόρθι διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας

  • Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018 - 06:15

Διαμαρτυρία και αντιδράσεις των κατοίκων του Κορθίου Άνδρου για τη διακοπή λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας στη Δημοτική τους Ενότητα.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Χρήστος Βουραζέρης, έχει θέσει ως προτεραιότητα την μεταστροφή της απόφασης της τράπεζας και την επαναλειτουργία της στην περιοχή και πρωτοστατεί στην ενημέρωση των κατοίκων και τις διαμαρτυρίες που αυτοί εκφράζουν.

Όπως ο ίδιος ενημερώνει, στην τελευταία προχθεσινή συγκέντρωση, που πήρε τη  μορφή της λαϊκής συνέλευσης για το θέμα της Εθνικής Τράπεζας, που τόσο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα έχει προκαλέσει στο Κόρθι λήφθηκε η απόφαση να σταλεί εκ νέου επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές του Νομού Κυκλάδων καθώς και σε κυβερνητικά στελέχη, με ζητούμενο να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

Εκτός αυτού αποφασίστηκε όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Δ.Ε. Κορθίου, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Χώρα της  Άνδρου, στοχεύοντας στην επανέναρξη λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών.

Η επιστολή δε προς τη Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας αναφέρει:

«Η Δημοτική Ενότητα Κορθίου, γεωγραφικά αποτελεί το νότιο τμήμα του νησιού της Άνδρου με «κέντρο», αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, τον Όρμο Κορθίου.

Η χιλιομετρική απόσταση από το μοναδικό λιμάνι του νησιού μας είναι περίπου σαράντα χιλιόμετρα και από την πρωτεύουσα του νησιού μας είναι περίπου είκοσι πέντε χιλιόμετρα.

Οι Οικονομικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή μας είναι η αγροτική, κτηνοτροφική, μελισσοκομική και αλιευτική δραστηριότητα . Ήδη δραστηριοποιούνται μεγάλες τυροκομικές μονάδες, μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και γενικά τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας τροφοδοτούν ολόκληρο το νησί και όχι μόνο.

Επίσης, στην περιοχή μας υπάρχει έντονη εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα και έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Τέλος μεγάλη είναι η προσπάθεια που γίνεται ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή μας με τις κλασικές αλλά και με διάφορες άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Με ανάμικτα συναισθήματα λύπης, αγανάκτησης, θυμού και απογοήτευσης πληροφορηθήκαμε την απόφαση σας για διακοπή λειτουργίας της τράπεζας στην περιοχή μας από 09/11/2018.

Με την απόφαση σας αυτή να γνωρίζετε ότι βάζετε ταφόπλακα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, οδηγώντας σε μαρασμό και μελλοντικό κλείσιμο αρκετών δραστηριοτήτων που είναι συνυφασμένοι και εξαρτώνται από την παρουσία της τράπεζας στην περιοχή μας.

Όλοι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι, εργαζόμενοι, φιλοξενούμενοι και τουρίστες της περιοχής, όποια ιδιότητα και να έχουμε (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι-αλιείς, ελεύθεροι επαγγελματίες - επιχειρηματίες κτλ).

Ζητάμε από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να σεβαστεί την στήριξη που είχε και έχει η τράπεζα από όλους μας, όλα αυτά τα χρόνια και να επανεξετάσει την απόφαση των οργάνων της Τράπεζας περί διακοπής της λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών της στον Όρμο Κορθίου.

Εκφράζουμε το θυμό και την αγανάκτηση μας και θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση για διακοπή της λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών ως λανθασμένη και ληφθείσα χωρίς να υπολογιστούν πολλοί λόγοι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου αλλά και της κοινωνικής διάστασής της.

Σας θεωρούμε υπεύθυνους για την αναστάτωση που πάτε να προκαλέσετε στην καθημερινότητα μας.

Θα στηρίξουμε το γραφείο συναλλαγών αν παραμείνει ανοικτό, διαφορετικά θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας και θα σταματήσουμε οποιαδήποτε, τυχών συνεργασία μας, με την τράπεζα σας.

Περιμένουμε την θετική για εμάς, όσο και για εσάς, ανταπόκριση σας».