Ενέργειες Δήμου Πάρου για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου

  • Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, 2018 - 14:18

Με συγκροτημένες ενέργειες ο Δήμος Πάρου προσεγγίζει ειδικές μορφές τουρισμού που διασφαλίζουν την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

«Οι συνομιλίες  στις διεθνείς εκθέσεις και κυρίως στο Λονδίνο δεν αναλώθηκαν στα τετριμμένα» δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μάρκος Κωβαίος και  επικεντρώθηκαν στο γαμήλιο, γαστρονομικό, αρχαιολογικό, οικογενειακό και VIP τουρισμό που εκ των πραγμάτων όπως σημείωσε «έχουν μεγάλο μερίδιο κοινού που αποφεύγει να ταξιδεύει τους μήνες αιχμής.

Σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μικέ Λεοντή που είχε επαφές στην έκθεση WTM , με επιχειρήσεις που οργανώνουν διακοπές για το προσωπικό τους σε γκρουπ άνω των 100 ατόμων (incentive tours) αλλά και με ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Ευρώπης που ασχολούνται με τον μαθητικό-φοιτητικό τουρισμό (student travel).

Ο κ. Λεοντής εξήρε την άριστη προετοιμασία της εκθεσιακής συμμετοχής που , όπως είπε, εναρμονίστηκε απόλυτα με το στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Η Πάρος κατέγραψε ήδη από εφέτος σημαντικά  ρεκόρ αφίξεων τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου. Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία του αεροδρομίου, 5433 άτομα αφίχθησαν αεροπορικώς στην Πάρο τον Οκτώβριο που μόλις μας πέρασε έναντι 4533 που έφθασαν από αέρος στο νησί τον αντίστοιχο φθινοπωρινό μήνα του 2017, μια αύξηση δηλαδή που αγγίζει το ποσοστό του 20%!  Αντίστοιχα, οι 27.123 επιβάτες που αποβιβάστηκαν φέτος τον Οκτώβριο είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2004.