Δήμος Άνδρου

Έγκριση προμήθειας εξοπλισμού αντιπλημμυρικής προστασίας

  • Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, 2018 - 12:41

Έπειτα από προσπάθειες του Δήμου Άνδρου για την ενίσχυση του τομέα Πολιτικής Προστασίας, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού αντιπλημμυρικής προστασίας» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση.

Το έργο περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την προμήθεια ενός ελαστικοφόρου εκσκαφέα – φορτωτή και ενός μικρού ελαστικοφόρου φορτωτή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου στον τομέα κυρίως προληπτικών δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας.  

Τα δύο μηχανήματα θα προστεθούν στον στόλο μηχανημάτων έργου, που θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες και θα προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού μας. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Δήμος Άνδρου εξασφάλισε και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Να σημειωθεί ότι η Πράξη «Προμήθεια εξοπλισμού αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Άνδρου» εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο», μετά από έγκριση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).