Οι Φίλοι της Τήνου και το Tinos Food Paths σε μία κοινή προσπάθεια για καλό σκοπό

  • Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, 2018 - 23:36

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ» και η πρωτοβουλία δράσης των «TINOS FOOD PATHS», με κοινό κίνητρο την αγάπη τους και την προσφορά προς το νησί, οργάνωσαν ένα δείπνο στον Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, με σκοπό τα έσοδα της βραδιάς να προσφερθούν στο Κέντρο Υγείας Τήνου.  

Η ατμόσφαιρα, παρά το χειμερινό κρύο, ήταν πολύ ζεστή, ενώ οι «Φίλοι της Τήνου» θερμοί οικοδεσπότες. Η ανταπόκριση των μελών και φίλων του σωματείου ήταν πέρα και πάνω απο κάθε προσδοκία, που σύνεβαλε στην επιτυχία και την επίτευξη του στόχου της βραδιάς.  
Στα τραπέζια, που είχαν αντιπροσωπευτικές ονομασίες των χωριών της Τήνου, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τις γευστικές δημιουργίες των Tinos Food Paths. Περισσότερα από 25 μέλη της ομάδας ταξίδεψαν από το νησί για να επιμεληθούν τα εδέσματα, τα οποία έγιναν με τοπικά προϊόντα, βασισμένα στο σημαντικό για την Τήνο πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας που εορτάζεται στις 4 Δεκέμβρη. 
Ο εορτασμός του πανηγυριού διαρκεί δύο ημέρες και παράλληλα με τις θρησκευτικές τελετές προσφέρονται ψαρικά, ρεβιθάδα, σαλάτες, νηστίσιμοι μεζέδες και τοπικά γλυκά σε όλους τους επισκέπτες . 
Οι προσκεκλημένοι της βραδιάς απόλαυσαν ένα αντίστοιχο μενού με άφθονο κρασί, τηνιακών οινοποιών και μπύρα της μικροζυθοποιίας του νησιού.  
Όσοι δεν μπορέσατε να γευτείτε τις γευστικές προτάσεις της Τήνου σε αυτή την εκδήλωση είστε καλεσμένοι στο νησί, να γνωρίσετε τα χειμερινά και καλοκαιρινά  πανηγύρια, καθώς και την τοπική γαστρονομία.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν απο καρδιάς τους χορηγούς και υποστηρικτές αυτής της υπέροχης βραδιάς.

Επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό από την βραδιά
Ευχαριστούμε για την δημοσίευση.

Σωματείο «Οι Φίλοι της Τήνου»
http://filoitinou.gr/
Ε: filoitinou@yahoo.gr
“Tinos Food Paths” Δράση των Καταστημάτων Εστίασης Τήνου 
http://www.tinosfoodpaths.gr/
Ε: info.tinosfoodpaths@gmail.com  

ΥΓ. Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ»  δημιουργήθηκε το 2005 από μια ομάδα ανθρώπων που επισκέφθηκαν, αγάπησαν το νησί της Τήνου και το επέλεξαν για μόνιμο τόπο των διακοπών τους. Σκοπός του σωματείου είναι να οργανώνει δρώμενα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στηρίζοντας παράλληλα την εκπαίδευση και την υγεία του νησιού. Στην 14ετη πορεία του εχει οργανώσει 18 μουσικές συναυλίες, 6 εικαστικές εκθέσεις, ιατρικές ημερίδες για την πρόληψη,  δωρέες και χορηγίες στο Κέντρο Υγείας Τήνου, ενίσχυση του προγράμματος αεροδιακομιδής ασθενών.

Αντίστοιχα η πρωτοβουλία δράσης των «TINOS FOOD PATHS» ξεκίνησε το 2015 από μια ομάδα επιχειρηματιών εστίασης του νησιού με στόχο να συνδεθεί η ιστορία αυτού του τόπου με την γεύση και η Τήνος να εδραιωθεί ως γαστρονομικός προορισμός. Η ομάδα αυτή μεγάλωσε  και σήμερα συμμετέχουν επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους του τουρισμού, των προμηθειών και της αγροτικής παραγωγής, παράλληλα μετράει περισσότερους από 300 μοναδικούς εθελοντές. 

Ετικέτες: