Ο Έπαρχος Άνδρου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

  • Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, 2019 - 14:38

Σε κλοιό χιονιά η Άνδρος από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, από την έλευση του "Τηλέμαχου" με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και έντονη χιονόπτωση που στις ορεινές περιοχές του νησιού Βουρκωτή - Άρνη το ύψος του χιονιού έφτασε το 1,5 μέτρο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των έντονων χιονοπτώσεων μίσθωσε (5)  πέντε μηχανήματα των κ.κ. Γιάννη Βαλμά, Δημήτρη Μαμάη, Σπύρου Χαλά, Χρήστου Ζιακά και Δημήτρη Γιγίνη, που με εντατικούς ρυθμούς εργάζονταν για τον αποχιονισμό  προκειμένου να κρατήσουν το  επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού ανοικτό.

Παρόλο που το φαινόμενο ήταν έντονο, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρεις Νοτίου Αιγαίου με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου και τον επικεφαλής κ. Δημήτρη Λάσκαρη, που είχε αναλάβει τον συντονισμό της όλης επιχείρησης καθώς και με τους Διοικητές της Αστυνομίας κ. Βασίλη Μάινα, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Χρήστου Παπαΐωάννου, τους εθελοντές του ΣΕΔΑ (Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου) και κυρίως με την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι χειριστές των μισθωμένων μηχανημάτων και του Δήμου Άνδρου, για να ανοίξουν και να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο προσπελάσιμο, η διαχείριση της έκτακτης ανάγκης η οποία είναι σε εξέλιξη κρίνεται ικανοποιητική.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου που για άλλη μία φορά στάθηκε με αυταπάρνηση πρώτος στη μάχη με τα χιόνια των δρόμων και με τον κατάλληλο εξοπλισμό που διαθέτει συνέβαλλα τα μέγιστα  στο έργο του εκχιονισμού του νησιού.

Επίσης σημαντική ήταν η αρωγή στο επιχειρησιακό σχέδιο αποχιονισμού των Πρόεδρων των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης , κ. Φραντζέσκου Αθανασίου που συνόδευσε το εκχιονιστικό μηχάνημα μέχρι το Ναυτικό Παρατηρητήριο και από εκεί έως την περιοχή Λειβάδιζα για τον αποχιονισμό της Βόρειας Άνδρου.

Εφιστούμε την προσοχή στις μετακινήσεις, μέχρι την λήξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Ετικέτες: