Δήμος Σίφνου

Υπογειοποίηση των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ στους κεντρικούς οικισμούς της Σίφνου

  • Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, 2019 - 12:53
φωτο: kathimerini

Σας γνωρίζουμε ότι τους επόμενους μήνες θα εγκατασταθεί στο νησί μας η ανάδοχος εταιρεία και θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου των δικτύων αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών της Σίφνου. Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας κλίμακας για τα δεδομένα του νησιού μας, αλλά και εξίσου μεγάλης σπουδαιότητας και αναγκαιότητας. Με δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν εκσκαφές από άκρο σε άκρο σε όλο τον ιστό των κεντρικών οικισμών, θεωρούμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να υλοποιηθεί παράλληλα κι ένα ακόμα απαραίτητο και σημαντικό έργο που απαιτεί αντίστοιχες εκσκαφές: αυτό της υπογειοποίησης των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ. 

Οι κεντρικοί οικισμοί του νησιού μας (Απολλωνία – Αρτεμώνας – Κάτω Πετάλι) αποτελούν αναμφίβολα στολίδι για τη Σίφνο, αλλά και σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. Είναι χαρακτηρισμένοι ως παραδοσιακοί (ΦΕΚ Δ 594/13-11-1978) και κατά κοινή ομολογία συνεχίζουν να διατηρούν αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία τους και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους. Η υπογειοποίηση των δικτύων θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενδυνάμωση των παραπάνω χαρακτηριστικών και την περαιτέρω αναβάθμισή τους. 

Ήδη, όπως γνωρίζετε, τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν 2 παρόμοια, μικρότερης κλίμακας όμως έργα στο νησί: η υπογειοποίηση των δικτύων στον οικισμό του Κάστρου και στον κεντρικό πεζόδρομο της Απολλωνίας. Και τα δύο έχουν τύχει ιδιαίτερα θετικών σχολίων και αποδεικνύουν έμπρακτα την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα αυτών των παρεμβάσεων. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι για το εν λόγω έργο υφίσταται προμελέτη που έχει συνταχθεί από το την υπηρεσία σας (Υποπρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ Σίφνου), παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε, σε συνεννόηση πάντοτε με το Δήμο μας και την ανάδοχο εταιρεία, να προγραμματιστεί παράλληλα με τις εργασίες για τα δίκτυα αποχέτευσης και η υπογειοποίηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στους κεντρικούς οικισμούς του νησιού μας. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για καθετί που θα απαιτηθεί.

Ετικέτες: