Ξεκινά το «μουσικό εργαστήρι» για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Δήμου Άνδρου

  • Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, 2019 - 13:06

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου 2019, ξεκινά ο πρώτος κύκλος των μουσικών εργαστηρίων για μαθητές Α’, Β’ και Γ’ τάξεων δημοτικών σχολείων, που παρέχονται δωρεάν από την ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου και των ακτοπλοϊκών εταιρειών «Fast Ferries» και «Golden Star Ferries». 

 

Τα μουσικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσεςσχολείων στο Μπατσί, στο Κόρθι και τη Χώρα και η διάρκεια τους είναι από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο του 2019. Πρόκειται για μια διαδραστική και ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης με την καθοδήγηση της μουσικολόγου κας Νίκης Μιχαλάκα, «που έχει σκοπό να ξελογιάσει τους μαθητές των Α', Β' και Γ' τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Άνδρου και να τους οδηγήσει σε οάσεις ακρόασης τραγουδιού, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας». 

 

Στο εργαστήρι τα παιδιά θα φτιάξουν ένα μουσικό, φωνητικό και ορχηστρικό σύνολο. Θα έλθουν σε επαφή με τις βασικές μουσικές έννοιες του ρυθμού και της φωνητικής, θα δημιουργήσουν αυτοσχεδιαστικά μουσικές φόρμες, θα αναπτύξουν μέσα στην ομάδα πνεύμα συνεργασίας, υπευθυνότητας, πειθαρχίας και επικοινωνίας. Στο δημιουργικό περιβάλλον του εργαστηρίου, η προσωπικήκαι η συλλογική έκφραση ορίζουν το πλαίσιο, το κάθε παιδί φέρνει τη στιχουργική και μουσική του φαντασία και τα προσφέρει στην ομάδα.

 

Bιογραφικό της κας Μιχαλάκα
Νίκη Μιχαλάκα γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου, αποφοίτησε ως αριστούχος από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδακτική εμπειρία στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διδάσκει το μάθημα της μουσικής και της μουσικοκινητικής αγωγής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πιάνο και θεωρία στο Ωδείο Ωρίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου κύκλου των μουσικών εργαστηρίων:
Σάββατο 19 Ιανουαρίου
11:00-12:30 Δημοτικό σχολείο Μπατσίου (για μαθητές Γαυρίου & Μπατσίου)
16:00-17:30 Δημοτικό σχολείο Κορθίου (για μαθητές Κορθίου & Πίσω Μεριάς)
Κυριακή 20 Ιανουαρίου
10:00-11:30 Δημοτικό σχολείο Χώρας (για μαθητές Μεσσαριάς)
12:00-13:30 Δημοτικό σχολείο Χώρας (για μαθητές Χώρας)

Ετικέτες: