“Κόκκινη κάρτα” στον αντιδήμαρχο Οικονομικών δείχνει ο Δήμαρχος Μυκόνου

“Άτακτη και ασυντόνιστη εκτέλεση έργου”

  • Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, 2019 - 06:16

Την απόφασή του να παύσει τον κ. Νίκο Γκέλο, από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Τον μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο Οικονομικών αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος μίλησε για αμφισβήτηση, από την πλευρά του Αντιδημάρχου, του πλαισίου αρχών της δημοτικής αρχής, ευχαριστώντας τον ωστόσο για τη συμβολή του στην υλοποίηση του προγράμματός της.

Στη σχετική του ανακοίνωση, ο Δήμαρχος σημειώνει τα εξής:

“Η εντολή που πήραμε από τους πολίτες της Μυκόνου το 2014, ήταν να λειτουργήσουμε με βάση ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων για την πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης του νησιού και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτών των αρχών ο κάθε εκλεγμένος αντιπρόσωπος που αναλαμβάνει θέση διοικητικής ευθύνης, ήταν συμφωνημένο και αδιαπραγμάτευτο ότι έχει πλήρη ευθύνη στον τομέα δράσης του, οφείλει να λογοδοτεί στους συνεργάτες του και στους συμπολίτες μας και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης όλων των συναδέλφων του.

Η σύμπνοια, η κοινή λογική και η αντίληψη της ορθής εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος που εξαγγείλαμε, καθώς και η συνεργασία μέσα στην ομάδα, είναι αυτονόητες αρχές και οι μόνες προϋποθέσεις καλής εκτέλεσης ενός Προγράμματος.

Η οποιαδήποτε διαφωνία ήταν και είναι δεκτή, αλλά η αμφισβήτηση του ίδιου του πλαισίου αρχών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άτακτη και ασυντόνιστη εκτέλεση έργου. Πολλές φορές οδηγεί και στην απραξία έργου.
Βάσει λοιπόν αυτών των αρχών μας, ως Δήμαρχος Μυκόνου, οφείλω με ειλικρίνεια να ενημερώνω τους πολίτες, ότι μετά την άρνηση του κου Νίκου Γκέλου να παραιτηθεί, όπως του ζήτησα, αποφάσισα την παύση του από τη θέση του Αντιδημάρχου.

Από την θέση ευθύνης του βοήθησε το πρόγραμμά μας και τον ευχαριστώ. Εμείς όμως όσοι συνεχίζουμε να έχουμε κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων οφείλουμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα μπροστά για την ολοκλήρωση του έργου μας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να αφήσουμε να πάει ούτε μία μέρα χαμένη.

Το έργο μας θα ολοκληρωθεί, και το νησί μας θα είναι έτοιμο για μία ακόμα χρονιά να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις μίας ακόμη τουριστικής περιόδου.”

Ετικέτες: