Ανατέθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της ΠΝΑ το έργο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μυκόνου

  • Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, 2019 - 16:56

Στην προέγκριση υπογραφής σύμβασης με το ανάδοχο του έργου της κατασκευής Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Μυκόνου προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών.

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός Δήμου Μυκόνου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.270.000,00 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, όπου εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση για το νησί, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη υποδομή Βρεφονηπιακού Σταθμού που δημιουργείται στην Μύκονο, η οποία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των εποχιακά εργαζομένων γονέων κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα κατασκευαστεί στην περιοχή Αργύραινα, με δυναμικότητα για 60 βρέφη και νήπια (18 βρέφη και 42 νήπια) καλύπτοντας ένα εύρος ηλικιών από 2 μηνών έως 4,5 ετών. Το κτίριο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 400 τ.μ. και θα διαθέτει μια αίθουσα απασχόλησης βρεφών, δυο αίθουσες ύπνου βρεφών, δυο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, μια αίθουσα ύπνου νηπίων, μια τραπεζαρία, μια κουζίνα, δωμάτιο μόνωσης, χώρο αναμονής, χώρο αλλαγών για τα βρέφη και χώρο παρασκευής γάλακτος. Επίσης, διαθέτει γραφεία προσωπικού και διεύθυνσης. Το κτίριο περιλαμβάνει αποθήκες, όπως και άλλους απαραίτητους υποστηρικτικούς – βοηθητικούς χώρους προσωπικού, νηπίων και ΑμεΑ.

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, στη προσβασιμότητα, στους χώρους στάθμευσης, στον αύλειο χώρο και την περίφραξη αυτού. Το σύνολο του βρεφονηπιακού σταθμού (κτίριο και αύλειος χώρος) θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η λειτουργικότητά του.

Για την υλοποίησή του εκπονήθηκε Μελέτη Προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Ετικέτες: