Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου ξεκινά τις εργασίες επίστρωσης, αναβάθμισης και βελτίωσης του λιμένα της Σερίφου, για ασφαλέστερη πρόσδεση πλοίων και διέλευση επιβατών

Έργο “πνοής” για την ποιότητα του λιμένα

Σημαντικός παράγοντας η αγαστή συνεργασία μεταξύ ΔΛΤ και Δήμων

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου επίστρωσης και διενέργειας παρεμβάσεων στις ράμπες των πλοίων στο λιμάνι της Σερίφου, από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου.

Από χτες το πρωί και για περίπου 20 ημέρες, θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, για την επίστρωση και βελτίωση του δαπέδου της προβλήτας πρόσδεσης των πλοίων, στο λιμάνι της Σερίφου, ενώ παράλληλα αναμένεται και η λειτουργική αναβάθμισή του, με τη διαμόρφωση κατάλληλων προϋποθέσεων για την ασφαλή κάθοδο των ραμπών επιβίβασης – αποβίβασης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Σερίφου, κ. Αντώνη Αντωνάκη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συστήνεται προσοχή, αλλά και υπομονή των επιβατών, κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Παρέμβαση εξάλειψης της επικιδνυνότητας

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, μιλώντας στην εφημερίδα, το έργο της επίστρωσης της προβλήτας του λιμένα Σερίφου γίνεται σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, ενώ προβλέπεται η επιδιόρθωση του επιφανειακού της τμήματος, καθώς οι φθορές, που προκλήθηκαν, είτε από τη διάβρωση λόγω του θαλασσινού νερού, είτε από τα καιρικά φαινόμενα, αποτελούσαν παράγοντα επικινδυνότητας, για τους επιβάτες, που χρησιμοποιούσαν την προβλήτα.

“Χρειαζόταν επίστρωση, ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των επιβατών, να μην κινδυνεύει κανείς να πέσει κάτω, ενώ ταυτόχρονα, θα διενεργηθεί και έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο κενό σε κάποιο κρηπίδωμα. Θα γίνει μία επίστρωση γύρω στα 20 εκατοστά με μπετόν, σε όλο το επιφανειακό μέρος, που είναι ο χώρος πρόσδεσης των πλοίων, μέχρι το χώρο των στεγάστρων”, σημείωσε ο κ. Αντωνάκης, συμπληρώνοντας, πως ακόμη, στην προβλήτα παρατηρούνταν προβλήματα στην κάθοδο των ραμπών επιβίβασης, ιδιαίτερα των νεότερων πλοίων. Όπως επεσήμανε κλείνοντας, “τώρα με την επίστρωση θα ομαλοποιηθεί απόλυτα λιμάνι”, ενώ ταυτόχρονα, τα πλοία, που προσεγγίζουν και ιδιαίτερα αυτό που πραγματοποιεί τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, θα μπορούν να δένουν άνετα στο λιμάνι της Σερίφου.

Τέλος, ο κ. Αντωνάκης επιβεβαίωσε, πως τόσο με το έργο της μαρίνας, όσο και με τα έργα της αντικατάστασης των σωμάτων φωτισμού και της επιδιόρθωσης του λιμένα, που υλοποιεί το ΔΛΤ Σύρου-Σερίφου, το κεντρικό παραλιακό μέτωπο του νησιού αποκτά νέο πρόσωπο.

Βελτιώνουμε την ποιότητα του λιμένα”

Επιβεβαιώνοντας, ο πρόεδρος του ΔΛΤ Σύρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου, κ. Δημήτρης Κοσμάς διευκρίνισε πως “διορθώνονται κάποιες βλάβες, οι οποίες είχαν προκληθεί λόγω του καιρού και βελτιώνονται όλες οι υποδομές, ώστε να καταστεί πολύ πιο ευχερής η πρόσδεση των πλοίων της ακτοπλοΐας, καθώς δεν υπάρχει κάποια άλλη χρήση, στο συγκεκριμένο λιμένα”.

Συγχρόνως, όπως σημείωσε, “γίνονται και άλλες διάφορες παρεμβάσεις, πάντα με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα πλοία”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου, καθώς η χρηματοδότηση “δεν προέρχεται από κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Από τη στιγμή που βρίσκεται στη δικαιοδοσία μας η χερσαία ζώνη της Σερίφου, αποτελεί ευθύνη μας να εκτελούμε αυτά τα έργα”.

Προς επίρρωση των όσων δήλωσε και ο Δήμαρχος, ο κ. Κοσμάς ανέφερε, πως “ειδικά στα ταχύπλοα οι ράμπες δεν ήταν σωστές, οπότε βελτιώνουμε και αυτό το κομμάτι. Βελτιώνουμε την ποιότητα του λιμένα, ώστε να μην υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα, είτε για τα συμβατικά είτε για τα ταχύπλοα πλοία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες”.

Σχετικά με τα υπόλοιπα έργα, στη χερσαία ζώνη του Λιβαδιού, ο πρόεδρος του ΔΛΤ εξήγησε, πως “η μαρίνα δεν ήταν έργο του Λιμενικού Ταμείου, αφορά σε έργο ευθύνης του Υπουργείου Τουρισμού. Το έργο έχει τελειώσει, λείπουν ακόμη κάποιες πολύ μικρές λεπτομέρειες. Εντούτοις, το Λιμενικό Ταμείο είχε προβεί σε αντικατάσταση όλων σωμάτων ηλεκτροφωτισμού του λιμανιού με νέα σώματα, με χρηματοδότηση που διεκδικήσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί και αυτό το κομμάτι. Μετά από το συγκεκριμένο έργο της επίστρωσης της προβλήτας, το οποίο και ήταν άκρως απαραίτητο, θα δούμε και τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, πάντα σε συνεννόηση με το Δήμο Σερίφου και την τοπική κοινωνία, ώστε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις εγκαταστάσεις, όπως και ό,τι άλλο προκύψει ως ανάγκη”.

Παράλληλα, ο κ. Κοσμάς αναφέρθηκε και στη συνεργασία μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και των Δήμων, προκειμένου να υπάρχει συνεχής εξυπηρέτηση των αναγκών. “Υπάρχει μία προγραμματική σύμβαση της τάξεως των 45.000 περίπου ευρώ, κάθε χρόνο, μέσα από την οποία, δίνουμε τη δυνατότητα στο Δήμο Σερίφου και τους υπόλοιπους Δήμους των νησιών ευθύνης μας, πάντοτε με τα ανάλογα παραστατικά, να πραγματοποιούν κάποιες εργασίες, είτε συντήρησης, είτε φωτισμού, στο εύρος της χερσαίας ζώνης των νησιών. Η σύμβαση αυτή, μεταξύ μας, αποτελεί ακόμη άλλο ένα θετικό εργαλείο, για τα λιμάνια που εποπτεύουμε”, ανέφερε.

Μάλιστα, τόνισε ολοκληρώνοντας, πως “βρισκόμαστε πάντοτε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και θα ήθελα να τονίσω, ότι η συνεργασία μας, τόσο στο πλαίσιο των συμβουλίων του Δ.Σ., όσο και εκτός αυτών, βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο”.

Ετικέτες: