Συμβολική διαμαρτυρία πολιτών, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο

Πεζο... πορεία διαμαρτυρίας

  • Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 13 Φεβ. 2019 - 3:01

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε παρθένες περιοχές του νησιού, εξέφρασαν οι πολίτες της Τήνου, πραγματοποιώντας πεζοπορία, κρατώντας πανό, μέχρι το σημείο εκτέλεσης των εργασιών στην περιοχή της Β' Εύρεσης στα Υστέρνια.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα, χωρίς να δημιουργηθεί καμία ένταση, μεταξύ των 30 περίπου πολιτών, που συμμετείχαν και των εργαζόμενων στο εργοτάξιο, όπου προετοιμάζεται η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.
Η εφημερίδα ήρθε σε επαφή με τον κ. Πέτρο Κουσουνάδη, πρώην δημοτικό σύμβουλο και ενεργό μέλος των δράσεων ενάντια στα αιολικά πάρκα, ο οποίος σημείωσε, πως “πρόκειται για μία πεζοπορία που πραγματοποίησαν πολίτες. Ξεκινήσαμε από μία σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας απευθύνθηκε κάλεσμα γενικά προς τους ανθρώπους του νησιού, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 30-35 κάτοικοι του νησιού, αλλά και επισκέπτες”.
Η πορεία ξεκίνησε από το ναό, γνωστό και ως Β' Εύρεση, που βρίσκεται κοντά στο σημείο που πραγματοποιούνται οι εργασίες, με τους συμμετέχοντες να βαδίζουν, μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και τα κατοικίδιά τους, έως το εργοτάξιο, όπου σε ήρεμο τόνο ανάρτησαν τα πανό και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη ενεργειακή επένδυση.
Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συμμετεχόντων, όπου υπήρξε διάλογος, σχετικά με το ζήτημα των ανεμογεννητριών και τους κινδύνους που ενέχουν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, για το ευαίσθητο περιβάλλον του νησιού, ιδιαίτερα σε παρθένες περιοχές, όπως αυτές, όπου λαμβάνουν χώρα οι εργασίες.
Αξίζει να σημειωθεί, πως για τις συγκεκριμένες εργασίες, ο Δήμος Τήνου έχει υποβάλλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προς την εταιρεία, προκειμένου να σταματήσουν οι όποιες εργασίες, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ανατροπή των εγκρίσεων για τη λειτουργία βιομηχανικού τύπου αιολικών πάρκων, τόσο στην Τήνο, όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Ετικέτες: