Επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν, Συρμαλένιου, στην Κίμωλο

  • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:26

Το Σάββατο 16/2 ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Κίμωλο. Παρακολούθησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε βασικά θέματα που απασχολούν το νησί.

Καταρχήν ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

  1. Στα δύο βασικά ζητήματα που αφορούν το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες, επεσήμανε ότι την Τετάρτη 20/2 έχει κλειστεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Δημαρά, όπου θα υπάρξουν διασαφηνίσεις και απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της σωρείας λαθών του κτηματολογίου, που έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση της περιουσίας των δημοτών. Επίσης σχετικά με τα ζητήματα που προέκυψαν με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ενημέρωσε τον κόσμο για τα θετικά αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης της ΠΕΔ και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και τις δεσμεύσεις του Αν. Υπουργού Σωκράτη Φάμελου σχετικά με το τεκμήριο κυριότητας, τα χορτολιβαδικά και τα μικτά αγροτεμάχια, προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν σε σύντομο και εύλογο χρονικό διάστημα με τις κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες.
  2. Αναφέρθηκε στην έναρξη εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς και στα μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα με την επιστροφή κατά μέσο όρο 50% της αρχικής τιμής του εισιτηρίου. Αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή του και στις επιχειρήσεις, όπως και στην επικείμενη έναρξη πιλοτικής εφαρμογής του και στα καύσιμα.
  3. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τη δυνατότητα διάθεσης τυροκομικών και γαλακτομικών προϊόντων οικοτεχνίας απευθείας από τους παραγωγούς στις αγορές και τα καταστήματα της οικείας περιφερειακής ενότητας καθώς και των όμορων αυτής
  4. Αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του ΥΠΕΣ καθώς και το Ειδικό Αναπτυξιακό Ν. Αιγαίου συγκεκριμένων έργων που υλοποιούνται και θα ολοκληρωθούν στο νησί.

Αυτά είναι:

  • Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Κιμώλου» συνολικού Π/Υ 105.000,00 €
  • Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών συνολικού Π/Υ 130.000,00€
  • Προμήθεια αθλητικού δαπέδου νηπιαγωγείου - δημοτικού σχολείου, Δήμου Κιμώλου» συνολικού Π/Υ 10.151,00 €
  • Αναβάθμιση Λιμενικής Εγκατάστασης στη θέση Καλαμίτσι Π/Υ 800.000,00€. Αναβάθμιση λιμενίσκου στη θέση Καλαμίτσι για την εξυπηρέτηση της γραμμής σύνδεσης Μήλου-Κιμώλου
  • Διάνοιξη του δρόμου προς παραλία Καλαμίτσι 160.000€
  • Έργα βελτίωσης ΕΕΛ Κιμώλου (προς ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) 620.00€.
  • Αντιμετώπιση λειψυδρίας 150.000 €