Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Μήλου στο αδελφοποιημένο νησί Shodoshima της Ιαπωνίας

  • Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:04

Με τις αποσκευές της γεμάτες ξεχωριστές βιωματικές εμπειρίες, επέστρεψε στο νησί μας η Αντιπροσωπεία του Δήμου Μήλου, μετά από την εθιμοτυπική επίσκεψη πολιτιστικής ανταλλαγής, στο αδελφοποιημένο νησί Shodoshima της Ιαπωνίας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-10 Φεβρουαρίου 2019. Η πολύτιμη αυτή Αδελφοποίηση μεταξύ των δύο νησιών συμπληρώνει αυτή τη χρονιά 30 χρόνια ζωής, γεγονός που έκανε την επίσκεψη αυτή ακόμα πιο σημαντική και συμβολική.

Η αποστολή του Δήμου Μήλου αποτελούμενη από 13 μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και 3 εκπροσώπους του Δήμου, κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης επίσκεψης της στην Shodoshima, έγινε αποδέκτης της εγκάρδιας και γενναιόδωρης φιλοξενίας των αδερφών Ιαπώνων, οι οποίοι με κάθε δυνατό τρόπο φρόντισαν ώστε η παραμονή της εκεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη όλων όσων συμμετείχαν.

Τον Δήμο Μήλου εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου, Αντιδήμαρχος κα Ζαμπέτα Τούρλου, η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Αθηνά Σούλη και η Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Τζίκα. Την αποστολή πλαισίωσαν μέλη των οικογενειών των παιδιών που συμμετείχαν στην αποστολή.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Μήλου, κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Shodoshima, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί πολλά από τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού, να μοιραστεί με τους αδερφούς Ιάπωνες την καθημερινότητα, την κουλτούρα, τον τρόπο σκέψης, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε το Πάρκο της Ελιάς, ένα Πάρκο με άρωμα Ελλάδας και Μήλου αφιερωμένο στην Ελιά και στο Ελληνικό Στοιχείο.

Η Αποστολή του Δήμου Μήλου, με πρωταγωνιστές τα παιδιά του νησιού μας, είχε προετοιμάσει και παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο εμπεριείχε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τη Μήλο και την Ελλάδα και πλαισιώθηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, video και εικόνες από το νησί μας και την πατρίδα μας, καθώς και παρουσίαση της καμπάνιας TAKE ME HOME για τον επαναπατρισμό της Αφροδίτης της Μήλου, την οποία η αδερφοί Ιάπωνες αγκάλιασαν με ενθουσιασμό.

Ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η από κοινού ερμηνεία των μαθητών της Μήλου και της Shodoshima του ιαπωνικού τραγουδιού Flowers will Bloom (Χάνα ουά σακού) αφιερωμένο στα θύματα του καταστροφικού σεισμού του 2011 στην Ιαπωνία.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου Μήλου, Αντιδήμαρχος Μήλου κα Ζαμπέτα Τούρλου, μετέφερε στους Ιάπωνες Αδερφούς μας, την πρόταση του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη για την ανταπόδοση της φιλοξενίας τους, στο νησί μας, προσκαλώντας τους Δημάρχους της Shodoshima και Τοnosco καθώς και στελέχη της SIFA στη Μήλο, προτείνοντας ως συμβολικό χρόνο τον μήνα Οκτώβριο 2019 που συμπληρώνονται τα 30 χρόνια αυτής της πολύτιμης αδελφοποίησης μεταξύ των δύο νησιών.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετείχαν στην αποστολή αυτή, ως πρεσβευτές της προσπάθειας για διατήρηση και ενδυνάμωση αυτής της σημαντικής σχέσης μεταξύ των λαών μας, και ιδιαίτερα στους μαθητές της Μήλου που με την φρεσκάδα και την νιότη τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά και ένα ζωηρό μήνυμα για την συνέχεια και ενδυνάμωση της ξεχωριστής αυτής σχέσης μέσω της μεταλαμπάδευσης της ιδέας από γενιά σε γενιά.

Πολλές εγκάρδιες ευχαριστίες στους Αδερφούς μας στη Shodoshima για την πολύ ξεχωριστή και γενναιόδωρη φιλοξενία τους.

Ευχαριστούμε επίσης τις ναυτιλιακές εταιρείες ANEK και ΖΑΝΤΕ για την χορηγία δωρεάν εισιτηρίων στα μέλη της αποστολής από και προς Μήλο καθώς και τον καθηγητή της Μουσικής Σχολής Μήλου, κ. Νίκο Χατζηγιάννη και την καθηγήτρια χορού κα Μαρία Ζούλια για την προετοιμασία των παιδιών μας και την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος που παρουσιάστηκε από τα παιδιά μας για την Shodoshima.

Επίσης την εταιρεία Imerys SΑ για την χορηγία αναμνηστικών δώρων και την κα Μαρία Τούρλου για την δωρεάν φωτογραφική κάλυψη της επίσκεψης μας στην Shodoshima.

Ετικέτες: