Ευχαριστίες του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για το Συριανό Καρναβάλι "Γεώργιος Σουρής" 2019

Υψηλή η επισκεψιμότητα της τελευταίας εβδομάδας των Αποκριών

  • Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2019 - 14:20

Το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2019 ολοκληρώθηκε για μία ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία, σκορπίζοντας χρώμα, ζωντάνια και θετική ενέργεια. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη με το κέφι να παραμένει αδιάπτωτο έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις καρναβαλικές ομάδες, ιδίως στις παιδικές, οι οποίες με την πρωτοτυπία, την καλαισθησία και την τρέλα τους κάθε χρόνο ανεβάζουν τον πήχη ολοένα και ψηλότερα.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ολόθερμα τους παρουσιαστές μας, τη Μαριάννα Βακονδίου και τον Γιώργο Ρούσσο για την άψογη παρουσίαση, τον κ. Γιώργο Μιχαλάκη, ο οποίος έδωσε ξεχωριστό «χρώμα» στο Καρναβάλι μας ως Σουρής, και τον κ. Γιάννη Δανέλη για την επιμέλεια του άρματος.

Εγκάρδιες ευχαριστίες οφείλουμε να απευθύνουμε στους υπαλλήλους του Γραφείου Πολιτισμού, του Τμήματος Μικρών Έργων και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας που εργάστηκαν σκληρά για την προετοιμασία, την οργάνωση και τη διεξαγωγή του Συριανού Καρναβαλιού, καθώς και για την καθαριότητα της πόλης μας  μετά το πέρας των εκδηλώσεων, και φυσικά στους εθελοντές μας για την πολύτιμη αρωγή τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, τους χορηγούς και τους δημοσιογράφους για τη συμβολή τους, καθώς και το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία Σύρου για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την ομαλή διεξαγωγή του Καρναβαλιού. 

Ευχαριστούμε εγκάρδια και όλο τον κόσμο, Συριανούς και επισκέπτες, που έφεραν το κέφι και τη χαρά τους και μας απέδειξαν για μια ακόμη χρονιά με την αθρόα προσέλευσή τους ότι στηρίζουν και αγκαλιάζουν το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Σύρου, η επισκεψιμότητα για την τελευταία εβδομάδα των Αποκριών έσπασε όλα τα ρεκόρ, παρουσιάζοντας, τουλάχιστον σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, αύξηση της τάξεως του 26%. Αναλυτικά:

Η Σύρος έχει μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» του Καρναβαλιού και σταδιακά καθιερώνεται ως ένας από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, για τη συγκεκριμένη περίοδο, συνδυάζοντας το ξέφρενο καρναβαλικό κέφι με την κυκλαδίτικη παράδοση και προσφέροντας πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα διάρκειας ενός μήνα, με αποκορύφωμα τo τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Με την ίδια συνέπεια, την ίδια όρεξη και ακόμη περισσότερη δουλειά, συνεχίζουμε δυναμικά για το επόμενο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής».