Ανακοίνωση της ομάδας "Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών"

"Οι Δήμοι, οι φορείς και οι πολίτες της Τήνου φωνάζουμε ΟΧΙ"

  • Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2019 - 11:41

Έχοντας θέσει εξαρχής ως πρωταρχικό στόχο, την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών και έπειτα από την μεγάλη επιτυχία της ημερίδας που διοργάνωσε η ομάδα μας στις αρχές του μήνα στην πόλη της Τήνου, κατανοώντας την ανάγκη για πληροφόρηση, ξεκίνησε και επίσημα η ενημέρωση στα χωριά.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 21 Μαρτίου στα Υστέρνια, το χωριό που θα επηρεαστεί πιο άμεσα από το αιολικό πάρκο που βρίσκεται υπό κατασκευή, στην περιοχή Πολέμου Κάμπος και συγκεκριμένα στη θέση Πράσσα.

Μεγάλης σημασίας υπήρξε η υποστήριξη του τοπικού συλλόγου, που απηύθυνε επί προσωπικού κάλεσμα προς τους κατοίκους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά, πράγμα που επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση.

Τα μέλη της ομάδας μας, αρχικά αναφέρθηκαν σε κάποιες παρανοήσεις οι οποίες αφορούν σε υποτιθέμενα οφέλη (δωρεάν διάθεση ρεύματος /μείωση στους λογαριασμούς, ενδεχόμενη παύση στις διακοπές ρεύματος) και παραθέτοντας στοιχεία, κατέρριψαν αυτούς τους μύθους.

Στη συνέχεια, παρουσίασαν και ανέλυσαν βάσει μελετών τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η εγκατάσταση τόσο σε περιβαλλοντικό επίπεδο, όσο και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και κατ’ επέκταση η τοπική οικονομία.

Οι κάτοικοι, αφού παρακολούθησαν την ενημέρωση και με αφορμή των όσων ειπώθηκαν, έθεσαν ερωτήσεις και ξεκίνησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Τέλος, όσοι παρευρέθηκαν έδειξαν έμπρακτα την στήριξή τους στον αγώνα μας, υπογράφοντας σχεδόν συνολικά το ψήφισμα εναντίωσης κατά των σχεδιαζόμενων αιολικών σταθμών, κλείνοντας ιδανικά με αυτόν τον τρόπο μια άκρως επιτυχημένη προσπάθεια από την πλευρά μας.

Οι ενημερώσεις στα χωριά τώρα ξεκινούν.
Ο Αγώνας συνεχίζεται.