Υποψηφιότητα συνδυασμού "Μαζί για τη Μύκονο"

  • Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2019 - 06:21

«Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε όχι μεταξύ μας αλλά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, να ξεσκονίσουμε τις μνήμες μας, να  μοιραστούμε ιδέες. Απαιτούνται ρήξεις, τομές και ανατροπές. Απαιτούνται υπερβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Πάνω από όλα όμως, απαιτείται να υπερβούμε τους εαυτούς μας».

 

Οι Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019 έχουν υπαρξιακό χαρακτήρα για όλους όσους κατοικούμε και αγαπάμε το νησί της Μυκόνου και ανησυχούμε για την πορεία που θα έχει στο μέλλον. 

Τη στιγμή που όλοι βιώνουμε την άγρια μεταλλαγή του νησιού που οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους, παρακολουθούμε να εξελίσσεται στον πολιτικό στίβο ένα θέατρο σκιών μεταξύ ανθρώπων που διοίκησαν και διοικούν τις τελευταίες δεκαετίες και θέλουν ως Μεσσίες να μας λυτρώσουν ξανά. 

Η κατάσταση συνοψίζεται σε μια εικόνα απόλυτης αναρχίας, έλλειψης ορίων και ευτελισμού της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Με μισές αλήθειες, ανακρίβειες, αλλά κυρίως με την αποσιώπηση των τεράστιων ευθυνών  όλων όσοι είναι υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση στο νησί προσπαθούν κάποιοι να παραμείνουν κι άλλοι να επανέλθουν στο προσκήνιο για να ολοκληρώσουν το «έργο» τους. 

Καλούμαστε να αποφασίσουμε τι θα κρατήσουμε, τι θα επαναδιαπραγματευθούμε και τι θα αφήσουμε πίσω μας.

Οι Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019 είναι καθοριστικές γιατί βρισκόμαστε αντιμέτωποι με «πολιτικούς σκελετούς» που βγήκαν από την ντουλάπα και πήραν σάρκα και πνοή με ευθύνη  των δικών τους παιδιών, της σημερινής διοίκησης του Δήμου. Ίδιες οι πολιτικές, ίδιοι οι άνθρωποι που ανακυκλώνονται.

Η μόνη λύση για να βγούμε από το τέλμα είναι η αλληλεγγύη και η συμπόρευση των καθαρών δυνάμεων της Μυκόνου.

 Ως πολίτες αισθανόμαστε θιγμένοι από:

• Πολιτικές που γέννησαν και συγκάλυψαν σκάνδαλα.

• Τη χρόνια κακοδιαχείριση του Δήμου από συγκεντρωτικές διοικήσεις  που έδρασαν υπέρ των λίγων για πολλές δεκαετίες.

• Την υποβάθμιση του περιβάλλοντος: φυσικού και οικιστικού. Την κακοδιαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων. 

• Την ανορθολογική διαχείριση των  υδάτων και άλλων φυσικών πόρων. 

• Την αδιαφορία για τον παραδοσιακό οικισμό. 

• Την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα δομών και υποδομών.

• Την ανοχή στην «ανήθικη επιχειρηματικότητα» και στην παραβατικότητα.

• Την απουσία στοχευμένων πολιτικών για ποιοτικό τουρισμό.

• Τους κινδύνους που παράγονται από την αλόγιστη τουριστική ανάπτυξη που μεταλλάσσει την ταυτότητα του νησιού και διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό. Την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

• Την έλλειψη πολιτικών  βιώσιμης ανάπτυξης και οράματος για τις νέες γενιές.

• Το έλλειμμα συγκοινωνιακής πολιτικής και ασφάλειας στους δρόμους.

• Την απαξίωση του πρωτογενούς και τη συρρίκνωση του δευτερογενούς τομέα. 

• Την υποβάθμιση κοινωνικών δομών και δομών υγείας και παιδείας.

Με πρωτοβουλία της Ντίνας Σαμψούνη και της Άννας Καμμή, προσώπων με πολυετή εμπειρία και δράση στην Αυτοδιοίκηση, προερχομένων από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις αλλά με κοινούς στόχους και όραμα για τη Μύκονο, συντασσόμαστε σε μια κοινή προσπάθεια συστήνοντας τον συνδυασμό: 

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Συνασπιστήκαμε αυτόφωτα, αυτοδιοικητικά, ξεπεράσαμε ενδοιασμούς, καθαρά και έντιμα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. 

Με αγωνιστικό φρόνημα, αλληλοσεβασμό, συνεργατικό πνεύμα και όραμα για το νησί συμμετέχουμε στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 με επικεφαλής την Ντίνα Σαμψούνη,  ως πρώτη μεταξύ ίσων. 

Καλούμε όσες και όσους:

• Πιστεύουν σε έναν δήμο δημοκρατικό και ανοιχτό στον πολίτη

• Συναισθάνονται ότι η ατομική ευθύνη είναι μέρος της κοινωνικής ευθύνης 

• Διακατέχονται από αγάπη και γνώση της παράδοσης και του πολιτισμού μας 

• Πολίτες που η συνείδηση τους επιβάλει να μη μένουν νωθροί, άβουλοι και αδρανείς 

Να συμπαραταχθούν μαζί μας και να ενισχύσουν τη μόνη καθαρή πρόταση για τη διαχείριση των μεγάλων ζητημάτων του Δήμου μας.

Κατεβαίνουμε μαζί στον εκλογικό στίβο στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση για να εδραιώσουμε μία κουλτούρα δημοκρατίας και διαλόγου για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που αφορούν το νησί μας. Απέναντί μας έχουμε επαγγελματίες  καρεκλοκένταυρους και σωτήρες παλαιάς και νέας κοπής, που κατέστησαν τον Δήμο θλιβερό αυτοδιοικητικό κακέκτυπο.

Θέλουμε έναν δήμο που θα λειτουργήσει με πλήρη διαφάνεια, έλεγχο και συμμετοχή.               Μια Δημοτική Αρχή ικανή να ανανεώσει ριζικά την κοινωνική και πολιτική ζωή του νησιού, αφήνοντας πίσω τυχοδιωκτικές νοοτροπίες και πολιτικές. 

Απέναντι σε εκείνους που δημιούργησαν σκάνδαλα και σε εκείνους που τα συγκάλυψαν.

Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε όχι μεταξύ μας αλλά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, να ξεσκονίσουμε τις μνήμες μας, να  μοιραστούμε ιδέες. 

Απαιτούνται ρήξεις, τομές και ανατροπές. Απαιτούνται υπερβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Πάνω από όλα όμως, απαιτείται να υπερβούμε τους εαυτούς μας.

Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, μακριά από προσωπικά συμφέροντα, από οικονομικές εξαρτήσεις και κόμματα, με όρεξη και πάθος να προσφέρουν στον τόπο μας. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί! Να προχωρήσουμε όλοι ΜΑΖΙ ενωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος!

Για τη Μύκονο της ανανέωσης

Για τη Μύκονο της ανανέωσης – Για να αναγεννηθεί η ελπίδα 

Ήμασταν εδώ – Είμαστε εδώ  – Θα είμαστε εδώ 

Θέλουμε οι νέες γενιές να μείνουν και να ευημερούν εδώ 

Διεκδικούμε τον τόπο μας – Δεν είμαστε σωτήρες – Είμαστε πολίτες 

Ενωμένοι και δυνατοί!

Μαζί για τη Μύκονο! – Μαζί για μια νέα αρχή!

Ετικέτες: