O Guardian αναδεικνύει τη γαστρονομία της Μήλου

  • Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2019 - 13:36

Το γαστρονομικό πλούτο της Μήλου αναδεικνύει ο βρετανικός Guardian με ένα εκτενές άρθρο εξυμνώντας το φαγητό αλλά και το απαράμιλλο σκηνικό του φυσικού τοπίου της.

Η αρθρογράφος, Αμάντα Δερδάνις που επισκέφτηκε το νησί, γράφει για τις μοναδικές γεύσεις που συνάντησε σε όλα τα εστιατόρια που επισκέφτηκε και, όπως αναφέρει, «μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας φρέσκιες πρώτες ύλες, ενώ οι τιμές είναι λογικές».

Στο κείμενο (https://www.theguardian.com/travel/2019/mar/28/marvellous-milos-the-greek-island-full-of-fresh-flavours) γίνεται ειδική αναφορά και στους πανέμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς του κυκλαδίτικου νησιού το οποίο απαριθμεί πάνω από εβδομήντα παραλίες. Η αρθρογράφος περιγράφει την ομορφιά του Σαρακήνικου για το οποίο μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «η εικόνα του μοιάζει σαν να έχει τεθεί σε επεξεργασία μέσω του photoshop».

Η αναγνώριση της φήμης της Μήλου ήταν εμφανής και κατά τη διάρκεια της έκθεσης WORLD TRAVEL MARKET τον περασμένο Νοέμβριο όπου το περίπτερο του Δήμου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών παραγόντων της ταξιδιωτικής αγοράς.