Ψάθη Κιμώλου. Μελπομένη Παναγοπούλου
Στην Κύπρο βρίσκονται μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, τα οποία την Κυριακή 15 Ιουνίου θα παρουσιάσουν τις παραδοσιακές γαστρονομικές συνταγές του νησιού.
Η συμμετοχή του κυκλαδίτικου Συλλόγου, εντάσσεται στη δράση που υλοποιεί το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου με...
Στο θεματικό εργαστήριο με θέμα την «Ανάδειξη της Γαστρονομίας και των Ποιοτικών Τοπικών Προϊόντων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο στις 29 Απριλίου 2025, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε..
Πρόκειται για δράση του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL...
"Από τις Κυκλάδες, μέχρι τα μαγευτικά Δωδεκάνησα, κάθε ελληνικό νησί έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα". Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει το National Geographic δίνοντας, ταυτόχρονα και τη γαστρονομική ταυτότητα κάθε προορισμού. Και προσθέτει:
"Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει πλοίο που...
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί τους τουριστικούς επαγγελματίες της Νάξου σε μια διπλή εκδήλωση, με θέμα τη γαστρονομία, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Δημαρχείο την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, και ώρα 17:00.
Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το ...
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο γαστρονομικός πλούτος της Τήνου. Τα γυρίσματα στη «Μούσα του Αιγαίου» που γίνονται για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αφορούν στη δημιουργία ενός βίντεο τουριστικής προβολής με επίκεντρο την τοπική γαστρονομία,...
Με οικοδεσπότη το Νότιο Αιγαίο – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, στο νησί της Κω, ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός World Food Gift Challenge βράβευσε τα καλύτερα δώρα τροφίμων και δώρα χειροτεχνίας για το 2023, επιλεγμένα από μια διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών.
Ο διαγωνισμός, που στόχο...
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η γαστρονομική εκδήλωση της Μήλου που πραγματοποιήθηκε στο Kitchen Milano στο κέντρο της πόλης της Λομβαρδίας από το Μηλιό σεφ Βασίλη Παπικινό με την αρωγή και σύμπραξη της σεφ Γεωργίας Κουτσούκου. Αμέριστη ήταν η συμπαράσταση και βοήθεια της κυρίας Κυριακής...
Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν προϊόντα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Διεθνή Διαγωνισμό “Mediterranean Taste Awards 2022”, αποδεικνύοντας την επαγγελματική και ποιοτική δουλειά των παραγωγών μας. Μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος...
Ισχυρή συνεργασία προετοιμάζονται να αναπτύξουν ο ΕΟΤ με το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την προβολή των νησιών του νομού, σύμφωνα με όσα καθιστά γνωστά ο Γ.Γ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, στις δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”.
Ειδικότερα, σε συνέχεια συνάντησης -...
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δώσει και πάλι το παρόν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής για νέους σεφ, ηλικίας από 18 έως 26 ετών. Η μέχρι σήμερα παρουσία της στον ετήσιο αυτό διαγωνισμό έχει αποφέρει δύο χρυσά μετάλλια, το 2016 με τον Σταμάτη Μισομικέ στη Βαρκελώνη στην Ισπανία και την...
Σε εξέλιξη η καμπάνια του Δήμου στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού
Σους έξι αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων συγκαταλέγει την Τήνο το δημοφιλές αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό...
Την ισχυρή ταυτότητα του Νοτίου Αιγαίου ως διεθνή γαστρονομικό τουριστικό προορισμό αναδεικνύει το νέο διαφημιστικό σποτ για την Γαστρονομία, στο πλαίσιο της σαφούς στόχευσης της Περιφέρειας στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος μέσω της γαστρονομικής διάστασης.
Η στρατηγική αυτή...
Μια ακόμα συνταγή από την πλούσια γαστρονομία της παρουσιάζει η Αμοργός, στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολυποίκιλου τουριστικού ενδιαφέροντος που διαθέτει. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία, αυτή τη φορά, με τη Λέσχη Γαστρονομίας του νησιού, ο Δήμος “μοιράζεται” με τους λάτρεις του υγιεινού φαγητού το...
«Φάε σαν θεός στο ηλιόλουστό νησί της Νάξου!» είναι ο εμπνευσμένος τίτλος του εντυπωσιακού άρθρου που πρόσφατα δημοσίευσε ο διεθνής διαδικτυακός τόπος...
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για φέτος, συμμετείχε μαζί με τον ΕΟΤ στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ National Geographic Traveller Food Festival 2019, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 20 και 21 Ιουλίου 2019.
Σε αυτό το φεστιβάλ, η κουζίνα...
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Aντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, συγχαίρουν τα εστιατόρια που ξεχώρισαν των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου που απέσπασαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για το 2019 σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, στη...
Το γαστρονομικό πλούτο της Μήλου αναδεικνύει ο βρετανικός Guardian με ένα εκτενές άρθρο εξυμνώντας το φαγητό αλλά και το απαράμιλλο σκηνικό του φυσικού τοπίου της.
Η αρθρογράφος, Αμάντα Δερδάνις που επισκέφτηκε το νησί, γράφει για τις μοναδικές γεύσεις που συνάντησε σε όλα τα εστιατόρια...
Τα πολλά πρόσωπα της εμπειρίας “Νότιο Αιγαίο” είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι ταξιδιώτες που το μεσημέρι της Παρασκευής βρέθηκαν στον χώρο των αναχωρήσεων του Αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας.
Η Περιφέρεια ΝοτίουΑιγαίου, διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή χρωμάτων, γεύσεων και ήχων από...
Έ ντονα είναι τα γαστρονομικά στοιχεία στο δεύτερο επεισόδιο για Νάξο που θα μεταδοθεί σήμερα μέσα από το διεθνές δίκτυο του Nautical Channel που εκπέμπει το σήμα του σε 40 χώρες από Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Αυστραλία. Υποβρύχιες λήψεις στο πλούσιο βυθό της Νάξου, εναέρια...
Στην Τήνο πραγματοποιήθηκε, χθες, το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του έργου «Γαστρονομικοί Προορισμοί».
Το εν λόγω έργο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις εκπαίδευσης που υλοποιούνται από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) μέσω του SETE...