Συνάντηση Γιώργου Μαραγκού με επιχειρηματίες του Πεζόδρομου

  • Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2019 - 15:29

Συνάντηση με τους επιχειρηματίες του Πεζόδρομου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μάριου Βουτσίνου, του Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Κοσμά, καθώς και υποψηφίων Συμβούλων του συνδυασμού «Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ» κ.κ. Ανδρέα Μανταδάκη, Δήμητρας Κομνηνού και Μιχάλη Παράβαλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής και των επιχειρηματιών, αναφορικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των πεζόδρομων της Ερμούπολης και την τόνωση της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να καθοριστεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις συνοψίζονται στις εξής:

 

  • Υλοποίηση έργου Open Mall, το οποίο περιλαμβάνει:
  1. Αντικατάσταση των υπαρχόντων υλικών, με σύγχρονα ψυχρά υλικά επίστρωσης.
  2. Δημιουργία «νησίδων» για την ανάπαυση των διερχομένων.
  3. Την τοποθέτηση - ανάρτηση ελαφριών κατασκευών εν είδη σκιάστρων – γλυπτών κατά μήκος των οδών Θυμ. Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη, υπερκείμενα του επιπέδου κίνησης των πεζών.
  4. Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού οδοφωτισμού και φωτισμού της περιοχής παρέμβασης της πόλης, με νέα φωτιστικά σώματα, νέας τεχνολογίας.
  5. Εξέταση δυνατότητας τοποθέτησης σύγχρονων και καλαίσθητων στοιχείων για την προστασία των πεζόδρομων από την παράνομη διέλευση οχημάτων, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων ανακλινόμενων μπαρών με βυθιζόμενα κολονάκια.
  6. Δημιουργία επιπλέον δημόσιων τουαλετών στην αρχή περίπου της οδού Χίου και συγκεκριμένα επί του δημοτικού κτιρίου στην οδό Πελοποννήσου.
  7. Εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.
  8. Έξυπνα παγκάκια, τα οποία πέρα από την προφανή τους χρήση για την ανάπαυση των επισκεπτών θα προσφέρουν και μια σειρά έξυπνων και καινοτόμων υπηρεσιών, οι οποίες θα προσφέρονται με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. 
  9. Ενιαία σήμανση καταστημάτων για την απόκτηση κοινής ταυτότητας συμμετοχής στο Open Mall και παρεμβάσεις αισθητικής βελτίωσης στις προσόψεις των καταστημάτων.

 

  • Σε δεύτερη φάση:
  1. Επέκταση παρεμβάσεων και σε άλλες περιοχές
  2. Πιλοτική εφαρμογή ηλεκτροκίνησης για την εξυπηρέτηση των δημοτών στο πλαίσιο της εκπόνησης συνολικού σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας ΣΒΑΚ.
  3. Προώθηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων δράσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας  καθώς και δράσεις προώθησης επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων, διαγωνισμοί και βραβεία 

 

  • Καθαριότητα

Συνεργασία με επαγγελματίες σε θέματα αποτελεσματικότερης διαχείρισης των απορριμμάτων π.χ. στράγγιση, ελαχιστοποίηση όγκου, ανακύκλωση με ελαχιστοποίηση όγκου, δέσιμο σε σακούλες απορριμμάτων, επαναξιολόγηση αποκομιδής – ωράριο, πλύσιμο πεζόδρομων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

  • Δράσεις στο πλαίσιο του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του  Αθλητισμού και του Εθελοντισμού
  1. Σχεδιασμός  και υλοποίηση δράσεων προώθησης νέων μορφών τουρισμού, ανάδειξης και προβολής της Σύρου ως Τουριστικού και Πολιτιστικού Προορισμού με έμφαση και στην αγορά ταξιδιών σε πόλεις (city breaks) με διοργάνωση εκδηλώσεων προσέλκυσης επισκεπτών από νέες τουριστικές αγορές.
  2. Αξιολόγηση των προοπτικών και των προϋποθέσεων ανάδειξης της Σύρου σε προορισμό κρουαζιέρας.
  3. Δημιουργία νέων δομών & υποδομών σύγχρονου πολιτισμού 
  4. Νέοι Αθλητικοί θεσμοί διεθνούς εμβέλειας.
  5. Ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για τους Δημότες και τους επισκέπτες π.χ. Ψηφιακό Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη.
  6. Δημιουργία ψηφιακών πολιτιστικών διαδρομών στην Ερμούπολη με χρήση νέων διαδραστικών τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  7. Ανάδειξη μνημείων, αναβάθμιση χώρων και διαδρομών ιστορικού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη φυσική αξία, π.χ. σπηλιά Φερεκύδη.
  8. Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
  9. Οργάνωση εκδηλώσεων και Φεστιβάλ και περαιτέρω ενίσχυση της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας  σε συνεργασία με καταξιωμένους θεσμούς πολιτισμού.