Συμπεράσματα από τις συναντήσεις του Μανόλη Ορφανού στις Βρυξέλλες

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019 - 16:44

Η Σαντορίνη και η Θηρασιά ποτέ δεν διεκδίκησαν ,επί σειρά ετών ,Ευρωπαϊκά προγράμματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν ουσιαστικά στις υποδομές, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη τους.

Ο Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μανόλης Ορφανός μετά από σειρά επαφών και συζητήσεων που είχε με Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, πληροφορήθηκε για το ευρύ φάσμα των κονδυλίων και προγραμμάτων που μπορεί να διεκδικήσει η Σαντορίνη και η Θηρασιά.

Ο κος Ορφανός στις συναντήσεις που είχε με τους Ευρωβουλευτές Δημήτρη Παπαδημούλη, Μαρία Σπυράκη, Εύα Καϊλή, Ελίζα Βοζεμπεργκ και Κώστα Χρυσόγονο, τους ενημέρωσε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί όπως το λιμάνι, το οδικό δίκτυο και τα σκουπίδια .Για κάθε ένα από αυτά τα προβλήματα υπάρχει τρόπος χρηματοδότησης αρκεί να προηγηθούν σοβαρές μελέτες, σωστή προετοιμασία και οργάνωση.

Στις συζητήσεις αυτές, ο υποψήφιος Δήμαρχος αποδέχθηκε την προθυμία και την επιθυμία των Ευρωβουλευτών να συνδράμουν με την ενημέρωση ,στήριξη αλλά και την επιστημονική κατάρτιση τους, ώστε έγκαιρα και στοχευμένα η Σαντορίνη και η Θηρασιά να είναι μέρος των επιδοτήσεων είτε σε μικρής είτε σε μεγάλης κλίμακας έργα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι συνομιλητές του τον πληροφόρησαν ότι εάν υπάρχει η σωστή οργάνωση μελέτη και συγχρονισμός η Σαντορίνη μπορεί να είναι μέρος των κονδυλίων και των μελετών για την Ανάπτυξη της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το συμπέρασμα αυτών των επαφών ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και εποικοδομητικό καθώς και τα μέλη του Ευρωκοιβουλιου ενημερώθηκαν για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού, αλλά και δημιουργήθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας για το καλό της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.