ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

"Τα «κατόπιν ενεργειών μου» και η πραγματικότητα"

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019 - 13:24

Μπροστά στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το έργο που έχει γίνει και γίνεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και στις Κυκλάδες, έχει προσφάτως αποκτήσει πολλούς επίδοξους να το οικειοποιηθούν και ακούγεται στον προεκλογικό λόγο πολλών υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως «έργο τους», και «αποτέλεσμα ενεργειών τους». Ας τα πούμε λοιπόν ως έχουν:

-        Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στελέχωσε τα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, άνοιξε το προς πώληση Νοσοκομείο Θήρας, έστησε βάση ΕΚΑΒ στη Σύρο, προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά πλωτών ασθενοφόρων, εξόπλισε αγροτικά ιατρεία, ΠΠΙ και ΚΥ στα νησιά, στελέχωσε με ιατρικό, υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό πολλά από αυτά, έδωσε δυνατότητα στους Δήμους να παρέχουν κίνητρα στο προσωπικό. Και συνεχίζει την προσπάθεια γιατί αναγνωρίζει πως προβλήματα και ελλείψεις υπάρχουν ακόμα.

-        Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε λύσεις για τα Σμυριδορυχεία, το Νεώριο, τη δυνατότητα των αγροτών να πωλούν εύκολα και νόμιμα τα προϊόντα τους.

-        Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε μπροστά για να επιστρέψει το ΠΙΙΕΤ (το Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου) στην πρότερη και δημοκρατικότερη λειτουργία. Αυτή ήταν που άντεξε τις πιέσεις.

-        Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να πιάσει τα μεγάλα αγκάθια του κτηματολογίου,  της χρήσης γης, των αντικειμενικών αξιών, της γεωθερμίας. Και θα τα ολοκληρώσει σε διάλογο και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς κραυγές και συνθήματα.

-        Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Σύρο  και συνεχίζει μέχρι σήμερα τις προκηρύξεις θέσεων στην εκπαίδευση, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα να καλυφθεί ακόμα και το τελευταίο κενό.

-        Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το σημαντικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, ενώ παράλληλα έφερε το πρωτοποριακό και καινοτόμο νομοθέτημα για τις ενεργειακές κοινότητες.

-        Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και σύστησε τον νέο Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων για την προστασία της Natura στα ευαίσθητα οικοσυστήματα των νησιών μας.

-        Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τα λεφτά -ναι, και τα ευρωπαϊκά κονδύλια αυτή η κυβέρνηση τα έφερε- εκεί που οι προηγούμενοι έλεγαν « καταλαβαίνετε τώρα… η κρίση…» και τα εμπιστεύτηκε σε Δήμους και Περιφέρειες ώστε να φτάσουν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στην κοινωνία. Προγράμματα όπως ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ αλλά και το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου σχεδιάστηκαν από και υλοποιούνται χάρη σε αυτή την κυβέρνηση. Λιμάνια, φράγματα, δρόμοι, αθλητικοί χώροι, επισκευές σχολικών κτιρίων, παιδικές χαρές, μαρίνες, αεροδρόμια, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης γίνονται έργα επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε προτεραιότητα,  τα έβγαλε από τα συρτάρια, τα προκάλεσε, έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν πράξη. Πολλά από αυτά υλοποιούνται.

-        Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  δίνοντας υπόσταση στον όρο «νησιωτικότητα», μέσα σε μνημόνια και επιτήρηση, μελέτησε, σχεδίασε και καθιέρωσε το ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ, διεκδίκηση ετών, ένα μέτρο που φτάνει απευθείας στον κάθε νησιώτη ξεχωριστά, αλλά και στους ανθρώπους που υπηρετούν στα νησιά ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, επικουρικοί εργαζόμενοι στην υγεία, διδακτικό προσωπικό πανεπιστημίων, αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί, λιμενικοί.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι προσπάθειες των φιλόδοξων υποψηφίων Δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων να τα οικειοποιηθούν δείχνει την αποτυχία και τα λάθη των δικών τους προηγούμενων πολιτικών επιλογών. Οι πολίτες των Κυκλάδων βλέπουν τι γίνεται σήμερα με αυτή την κυβέρνηση και θυμούνται τι γινόταν πριν από πέντε χρόνια, με τις ίδιες αυτοδιοικητικές αρχές, αλλά άλλη κυβέρνηση.

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων