Συνάντηση Γ. Μαραγκού στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2019 - 17:20

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μάρκο Βουτσίνο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Τρίτη 09 Απριλίου 2019, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μάριου Βουτσίνου και των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Θύμιου Κουκή και Μαρίας Φραγκογιάννη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εργατικό δυναμικό τόσο του νησιού μας, όσο και των Κυκλαδων, δεδομένου ότι το Εργατικό Κέντρο περιλαμβάνει στους κόλπους του 23 νησιά με έδρα τη Σύρο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην εκ περιτροπής εργασία, στην ημιαπασχόληση και φυσικά στο μείζον ζήτημα της ανεργίας που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Επιπλέον, τα ζητήματα που τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα εξής:

  • Οι θετικές εξελίξεις της επαναλειτουργίας του Ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟΝ Σύρου που δίνει πνοή αισιοδοξίας για την οικονομική και επιχειρηματική ανάταση του νησιού μας, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας και αναπτύσσοντας συνέργειες με άλλους οικονομικούς κλάδους.
  • Η ανάπτυξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς κλάδου οικονομικής δραστηριότητας, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που μπορούν να δημιουργήσουν για το νησί.
  • Η διερεύνηση λύσης του ζητήματος της στάθμευσης στην Ερμούπολη, με γνώμονα την τόνωση της επιχειρηματικής κίνησης στο κέντρο της πόλης.
  • Η λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου και η υποστήριξή του από τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.
  • Η αξιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου του Εργατικού Κέντρου, με τη συνδρομή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα, ώστε να συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα ξεναγήσεων.
  • Η αξιοποίηση του ψηφιοποιημένου και ταξινομημένου αρχείου του Εργατικού Κέντρου, το οποίο είναι 100 ετών, προκειμένου να διατίθεται για επιστημονικές έρευνες και μελέτες.