Καθίζηση στον προβλήτα του λιμένα Αθηνιού στη Σαντορίνη

  • Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2019 - 01:54
Φωτό: Παναγιώτης Μυτιληναίος

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει για την κατάσταση του λιμένα Αθηνιού, διάφορες θέσεις του οποίου υπέστησαν σοβαρές φθορές εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηών που επικράτησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν 9 και 10 Απριλίου 2019 στην Σαντορίνη, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους, δημιούργησαν έντονη καταπόνηση των χερσαίων τμημάτων του λιμένα του Αθηνιού με αποτέλεσμα ο υπό κατασκευή προβλήτας, εντός του εργοταξίου, να υποστεί καθίζηση με κλίση προς την θάλασσα.

Ανάλογες ζημιές υπέστησαν και άλλες θέσεις του λιμένα. 

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 θα βρίσκεται στο νησί κλιμάκιο ειδικών του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση του λιμένα. 
Οι προγραμματισμένες εργασίες επισκευής του Λιμένα Αθηνιού οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη θα συνεχιστούν κανονικά.
Σε προγενέστερο χρόνο ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος είχε ζητήσει από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση με θέμα την στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Θήρας. Οι συναντήσεις είχαν καθοριστεί για την Παρασκευή 12/4 και θα πραγματοποιηθούν με τον Δήμαρχο να ενημερώνει σχετικώς και για τις νέες εξελίξεις στο λιμάνι του Αθηνιού. Με έγγραφό του και τηλεφωνική επικοινωνία ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη να συντονίσει υπό την ευθύνη του σύσκεψη με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ήτοι: Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, με θέμα τη νέα κατάσταση στο λιμάνι του Αθηνιού.