Ανακοίνωση του Δήμου Πάρου

Μήνυμα οικολογικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης για την καθαριότητα του νησιού

  • Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2019 - 12:57

Η «Καθαρή Πάρος» είναι μια ενημερωτική καμπάνια για τη καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία θα γίνει σε ηλεκτρονική/διαδικτυακή μορφή ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το περιβάλλον και η ομορφιά του νησιού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής θα σταλεί ένα newsletter σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού, το οποίο θα τους ενημερώνει για τον «Δωδεκάλογο» των ενεργειών του Δήμου. Ο «Δωδεκάλογος» θα αναρτηθεί και στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου Πάρου http://dimos.paros.gr/ .

Η καθαριότητα όπως και η ανακύκλωση έχει κι αυτή τους κανόνες της και πρέπει να τους ακολουθούμε. Στον Δήμο Πάρου προωθήσαμε την ανακύκλωση, αυξήσαμε τους μπλε κάδους με πρόθεση κάθε γειτονιά να έχει το δικό της σημείο ανακύκλωσης και υλοποιήσαμε προγράμματα ενημέρωσης των μαθητών στα σχολεία του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας, εργάζονται καθημερινά, σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω έλλειψης προσωπικού, για έναν καθαρό Δήμο. Ειδικά φέτος η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας είναι εντονότερη από κάθε άλλη χρονιά, όμως δυστυχώς, η νομοθεσία δεν μας δίνει τη δυνατότητα να κινήσουμε εμείς οι ίδιοι τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας, παρόλο που η αμοιβή τους επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον προϋπολογισμό του Δήμου Πάρου.

Είμαστε σε αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, για να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας με 33 εργάτες και 6 οδηγούς απορριμματοφόρων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και αναμένουμε την πρόσληψη εργατών καθαριότητας με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των εποχικών αναγκών, μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

Μέχρι να ενισχυθεί η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας και να μπορέσουμε να παρέχουμε βελτιωμένες υπηρεσίες καθαριότητας και ευπρεπισμού σε κάθε γωνία του νησιού, ζητάμε τη συμβολή και συμπαράσταση όλων. Tα σκουπίδια δεν δημιουργούνται μόνα τους, είναι απορρίμματα των σπιτιών μας και των επιχειρήσεών μας.

Αν βοηθήσουμε και συμβάλουμε όλοι μας για ένα καθαρό και όμορφο Δήμο τότε σίγουρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Ετικέτες: