Ενημέρωση των υπαλλήλων του Δήμου Άνδρου για το νέο θεσμικό πλαίσιο του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»

  • Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2019 - 13:13

Παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Άνδρου, ενημέρωση των υπαλλήλων του Δήμου σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει στις διαδικασίες και στο σύστημα λειτουργίας των υπηρεσιών το νέο θεσμικό πλαίσιο του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».

Η ενημέρωση έγινε από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη, ο οποίος ήρθε στην Άνδρο ως προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Σουσούδη. Ο κ. Χρηστάκης μετέφερε τη νέα τεχνογνωσία, τονίζοντας την ανάγκη για τυποποίηση των διαδικασιών και τη σχετική εκπαίδευση των στελεχών των ΟΤΑ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα δεδομένα που επιφέρει η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.

Επίσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γ.Γ.Τ.Α. μίλησε για τις προκλήσεις και τις αλλαγές που είναι απαραίτητες ώστε οι ΟΤΑ να ανταποκριθούν στις επιταγές του νέου νόμου με στόχευση στην επιτάχυνση των διαδικασιών, στη διευκόλυνση των υπηρεσιών και στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών. Παράλληλα, έλυσε απορίες και απάντησε στα ερωτήματακαι στους προβληματισμούς των υπαλλήλων του Δήμου Άνδρου. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε  στην οικονομική διαχείριση και τη δομή εσωτερικού ελέγχου, ενώ έγινε λόγος για πληθώρα άλλων θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως το περιβάλλον, η κοινωνική στήριξη, η ψηφιακή διοίκηση, η δια βίου μάθηση και οι χρηματοδοτήσεις.