Περιοδεία στη Σύρο και στο Νεώριο Ναυπηγείο της Σύρου

  • Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2019 - 14:58

Ο κ  Χαράλαμπος Κόκκινος, υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, με τους συνεργάτες του περιόδευσε στο νησί της Σύρου.

Περιόδευσε στην Ερμούπολη και στα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού, συναντήθηκε με το δήμαρχο Σύρου κ. Μαραγκό και συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μάρκο Βουτσίνο και τους υποψηφίους του συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου, είχε συνάντηση εργασίας με τη νέα διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Ναυπηγείου Νεώριο Σύρου.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ενημερώθηκε από τη νέα διοίκηση και τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες εξυγίανσης της οικονομικής κατάστασης του ναυπηγείου και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας που βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο. Υπενθύμισε ενέργειες που πραγματοποίησε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη λειτουργία του ναυπηγείου (γεγονός που αναγνώρισαν οι παριστάμενοι και αναφέρθηκαν σε αυτό), στο διαρκές ενδιαφέρον που έχει για τη λειτουργία του ναυπηγείου και δήλωσε σύμμαχος στις προσπάθειες που γίνονται για να επανέλθει σε κανονική ροή η λειτουργία του ναυπηγείου. Επεσήμανε ότι το Νεώριο κρίνει την κοινωνική συνοχή της Σύρου, διότι απασχολούνται πάνω από 400 εργαζόμενοι και εφόσον υπάρχει προοπτική για αύξηση των θέσεων εργασίας, θα λειτουργήσει ακόμα θετικότερα για την ευημερία των πολιτών της Σύρου.

Είναι θετικό που η νέα διοίκηση έχει οργανωτικό πλάνο και εφόσον υπάρχει συνεργασία εργαζομένων - διοίκησης και κοινωνίας Σύρου με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Νεώριο θα γνωρίσει καλύτερες ημέρες.

Μετά τη συνάντηση, το κλιμάκιο του περιφερειακού συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» επισκέφθηκε τους εργασιακούς χώρους και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.