ΝΟΔΕ Κυκλάδων

“Κανένα μάθημα από την ήττα του ο ΣΥΡΙΖΑ”

  • Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2019 - 09:19

Συνεχίζει , λόγω πανικού , το ψέμα , τη διαστρέβλωση , την παραπληροφόρηση και την αλαζονική του συμπεριφορά. Η κυρία Αχτσιόγλου ανέλαβε τώρα να εξηγήσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. , από την πλευρά που φυσικά εξυπηρετεί το ΣΥΡΙΖΑ , προσπαθώντας για άλλη μια φορά , να παραπλανήσει τους πολίτες. Να πούμε λοιπόν και να συμβουλεύσουμε την κ. Αχτσιόγλου να διαβάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. και το κυριώτερο να σεβαστεί την ετυμογορία των Ελλήνων και να καταλάβει ότι έχει να κάνει με νοήμονες πολίτες.

Η κυβέρνηση στον πανικό της πιάνεται από όπου μπορεί σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς είχαμε εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ των 120 δόσεων και γι’ αυτό και υπερψήφισαμε τη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση παρ’ ότι αυτή δεν έλυνε όλα τα προβλήματα. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι, οι 120 δόσεις όπως τις έφερε η κυβέρνηση έχει τις εξής αδυναμίες: 

  • Προβλέπει δαιδαλώδεις προϋποθέσεις, ενώ οι όροι και η γραφειοκρατία για την ένταξη σε αυτήν είναι υπερβολικοί.

  • Έχει πολύ αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως φοροφυγάδες, όχι σαν ανθρώπους που λύγισαν από την κρίση και την υπερφορολόγηση.

  • Είναι ακριβή, με επιτόκιο μεγαλύτερο από αυτό που πληρώνει το Δημόσιο στους πολίτες όταν τους χρωστάει αυτό.

  • Αφορά λίγους, όχι όλους.

  • Δεν ισχύει για επιχειρήσεις, στις οποίες επιτρέπει μόλις μέχρι 36 δόσεις.

 Να ποια ήταν και είναι η δική μας πρόταση που βοηθά πραγματικά τους πολλούς συμπολίτες μας που αδυνατούν να αποπληρώσουν οφειλές που δημιούργησε η οικονομική κρίση: 
Η ρύθμιση πρέπει να βοηθά όλους. Το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με μερεμέτια. Χρειάζεται μια γενναία, συνολική, ρύθμιση, η οποία να τραβάει μια γραμμή με το παρελθόν. Να δίνει πραγματική ευκαιρία στους οφειλέτες να απαλλαγούν από τον κίνδυνο των κατασχέσεων που έχουν υποστεί ήδη πάνω από 1,1 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η πρόταση μας περιλαμβάνει συγκεκριμένα τα εξής:

  • Για οφειλές έως 20,000 ευρώ, δεν πρέπει να υπάρχει καμία προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση.

  • Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα πρέπει να ισχύουν μόνο για μεγάλες οφειλές. Όχι για τους πολλούς πολίτες που σήμερα προσπαθούν με κόπο να παραμείνουν συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

  • Η ελάχιστη καταβολή πρέπει να μειωθεί στα 20 ευρώ το μήνα.

  • Ειδική μέριμνα για οφειλές έως 3,000 ευρώ, που αφορούν πάνω από 3 εκατομμύρια οφειλέτες. Αυτές θα χωριστούν σε δύο τμήματα, το ένα εξ’ αυτών θα παγώσει και θα αντιμετωπιστεί όταν αποπληρωθεί και η τελευταία ρυθμισμένη δόση.

  • 120 δόσεις και για επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε πως οι επιχειρήσεις έχουν κι αυτές υποστεί το βάρος της υπερφορολόγησης και πρέπει να τις στηρίξουμε στην προσπάθειά τους να ανασάνουν, να ξανασταθούν όρθιες και να προσφέρουν δουλειές και καλύτερους μισθούς.

 Μετά από 4 πολύ δύσκολα χρόνια, οι Έλληνες δικαιούνται την αλήθεια.

Η Ν.Δ. θα εφαρμόσει τολμηρές αλλά και ρεαλιστικές πολιτικές που θα  βελτιώσουν τη ζωή όλων των πολιτών. Εισερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να κάνουμε πράξη την αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

 

Ετικέτες: