Σύμφωνο συνεργασίας για τους επικεφαλής των συνδυασμών “Σαντορίνη Θηρασιά – Ενότητα Αλλαγή”, “Μαζί Αλλάζουμε… Σαντορίνη & Θηρασιά” και “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”

Συσπείρωση απέναντι στη νυν διοίκηση

Ενιαίο μέτωπο, απέναντι στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Θήρας, κ. Νίκου Ζώρζου, διαμόρφωσαν τρεις εκ των τεσσάρων συνδυασμών, οι οποίοι διεκδίκησαν το Δήμο στις εκλογές, υπογράφοντας σύμφωνο συνεργασίας και προχωρώντας σε κοινή ανακοίνωση.

Οι τρεις συνδυασμοί “Σαντορίνη Θηρασιά – Ενότητα Αλλαγή” με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Σιγάλα, “Μαζί Αλλάζουμε… Σαντορίνη & Θηρασιά” με επικεφαλής τον κ. Άγγελο Ρούσσο και “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” με επικεφαλής τον κ. Μανόλη Ορφανό συνυπέγραψαν παρουσία των στελεχών τους προγραμματικό σύμφωνο συνεργασίας, με στόχο την ανατροπή της διοίκησης του νυν Δημάρχου, κ. Νίκου Ζώρζου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών έχουν περάσει η ο κ. Ζώρζος, επικεφαλής της “Θηραϊκής Πολιτείας”, με τον κ. Αντώνη Σιγάλα, της παράταξης “Σαντορίνη Θηρασιά Ενότητα Αλλαγή”.

Η “Θηραϊκή Πολιτεία”, συγκέντρωσε το 29,60% των ψήφων, ενώ ο συνδυασμός “Σαντορίνη Θηρασιά Ενότητα Αλλαγή”, Αντώνη Σιγάλα, εξασφάλισε ποσοστό 22,88% στον πρώτο γύρο. Η παράταξη “Μαζί Αλλάζουμε Σαντορίνη Θηρασιά” του Άγγελου Ρούσσου έλαβε ποσοστό 22,47%, η παράταξη “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” του Μανόλη Ορφανού 17,76% και η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τη Μαρία Αργυρού, ποσοστό 7,29%.

Όπως φαίνεται, η σκληρή θα είναι η “μάχη”, που θα δώσει ο νυν Δήμαρχος, αφού οι τρεις εκ των τεσσάρων συνδυασμών, που διεκδικούν τη Δημαρχία της Θήρας συσπειρώνονται απέναντί του, κατηγορώντας τον, όπως αναφέρεται και στην κοινή τους ανακοίνωση, για παταγώδη αποτυχία αλλά και για την ολική κατάρρευση των υποδομών του νησιού.

«Δε θα συμφωνήσουμε με λογικές που έχουν αποτύχει»

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των τριών επικεφαλής, η συνεργασία έχει “βασικό και μοναδικό γνώμονα την πρόοδο των νησιών μας και με στόχο να αλλάξει επιτέλους το μοντέλο διακυβέρνησης Ζώρζου το οποίο, όχι μόνον απέτυχε παταγωδώς, αλλά οδηγεί τον τόπο μας με μαθηματική ακρίβεια στην ολική κατάρρευση υποδομών και ηθικής”.

Οι κ.κ. Σιγάλας, Ρούσσος και Ορφανός τονίζουν, ότι “διακηρύξαμε από την αρχή ότι είμαστε υπέρ των συνεργασιών εάν αυτές θα υπηρετήσουν την δική μας θέση και άποψη διακυβέρνησης του τόπου. Η οποιαδήποτε συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει, εάν αλλάζει την φυσιογνωμία του προγράμματος μας για την οποία μας στήριξαν τα στελέχη μας και οι ψηφοφόροι μας. Προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε συνεργασία, με απαράβατους όμως όρους, τις βασικές θέσεις και αξίες μας και το πρόγραμμα μας όπως αυτό διατυπώθηκε προεκλογικά. Δεν θα προβούμε σε οποιαδήποτε συνεργασία κάτω από το τραπέζι σε οποιοδήποτε «παζάρι» για ίδιον όφελος και προσωπικών συμφερόντων”.

Από όποια σύνθεση στη διοίκηση προκύψει μετεκλογικά, οι τρεις επικεφαλής ζητούν να υιοθετηθούν οι κοινές τους θέσεις, οι οποίες αφορούν:

- Στην δημιουργία νέου λιμανιού και την ταυτόχρονη εξεύρεση λύσης για «ανακούφιση» του υπάρχοντος με την συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για άμεση λύση.

- Στην άμεση επίλυση της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στρεφόμενοι προς διεθνή διαγωνισμό (εάν χρειαστεί) και την υλοποίηση της ανακύκλωσης.

- Στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού με ρυθμίσεις αναγκαίες προς αυτό.

- Στην Ίδρυση γραφείου στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την εκπόνηση και εξεύρεση προγραμμάτων, απευθείας επιδοτήσεων, μικρής και μεγάλης κλίμακας.

- Στην ίδρυση Δημοτικής επιχείρησης δημιουργίας και διαχείρισης χώρων πάρκινγκ και δημοτικών τουαλετών.

- Στην ίδρυση Δημοτικής εταιρίας για τη διαχείριση τομέων του τουρισμού.

- Στην ίδρυση Δημοτικής εταιρίας Ε-THIRA για την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας των δημοτών.

- Στην ίδρυση εταιρίας για τη διαχείριση προγραμμάτων Στέγασης.

- Στη στήριξη του νοσοκομείου από τη Δημοτική αρχή.

- Στην ίδρυση Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Μάλιστα σημειώνουν, ότι “δεν θα συμφωνήσουμε και δεν θα συνεργαστούμε με λογικές που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει. Θα μας βρει αντίθετους και θα άρουμε κάθε στήριξη σε όποιον επιχειρήσει να καταστρατηγήσει τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας”.

«Το υποτιθέμενο καινούριο, το παλιό και ο ακραίος λαϊκισμός μαζί»

Από την πλευρά του Δημάρχου Θήρας, ο συνδυασμός του οποίου έλαβε την πλειοψηφία των εδρών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η αντίδραση στη συνεργασία των τριών συνδυασμών, ήταν λιτή.

Αυτή τη στιγμή, ακόμη κι αν ο κ. Ζώρζος λάβει την ψήφο των πολιτών στο β΄ γύρο, ο συνδυασμός του έχει συγκεντρώσει 8 έδρες, ενώ οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις συγκεντρωτικά 17 έδρες, δηλαδή, από 6 έδρες για τους συνδυασμούς των κ.κ. Σιγάλα και Ρούσσου και 5 έδρες για το συνδυασμό του κ. Ορφανού.

Στην πρώτη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Ζώρζος ευχαρίστησε θερμά τους συμπολίτες, δημότες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, οι οποίοι τίμησαν με την ψήφο τους την παράταξή του, αλλά και όλα τα μέλη της “Θηραϊκής Πολιτείας”, τους συνεργάτες του καθώς και όλους, όσοι στήριξαν το συνδυασμό στην εκλογική αναμέτρηση.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας των τριών συνδυασμών, ο κ. Ζώρζος έκανε αναφορά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, σημειώνοντας, ότι “το υποτιθέμενο καινούριο, το παλιό και ο ακραίος λαϊκισμός μαζί! Η Σαντορίνη δεν ξεχνά. Αξίζουμε καλύτερα”, ενώ επανήλθε, επισημαίνοντας, ότι “ο ευκαιριακός συνασπισμός “Χτες χώρια, για τώρα μαζί, αύριο χώρια” επιχειρεί να επηρεάσει τη βούληση των πολιτών. Η Σαντορίνη δεν ξεχνά. Συνεχίζουμε”.

Στο επίσημο μήνυμά του σχετικά με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ο κ. Ζώρζος αναφέρει:

«Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, στις επαναληπτικές εκλογές, εκλέγουμε Δήμαρχο. Οι επιλογές όπως είναι γνωστό είναι δύο. Νίκος Ζώρζος ή Αντώνης Σιγάλας. Οι συνεργασίες επιβάλλονται, μιας και κανένας συνδυασμός δεν έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτές οι συνεργασίες όμως θα συζητηθούν μετά την Κυριακή. Πρόθεση μου είναι η συνεργασία με άξια πρόσωπα των άλλων παρατάξεων. Είμαι βέβαιος ότι η διακυβέρνηση του Δήμου θα στηριχθεί σε ικανούς ανθρώπους που επιθυμούν και προτίθενται να εργαστούν για την περαιτέρω πρόοδο της Σαντορίνης».

Ετικέτες: