Την παραίτησή του από το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Άνδρου, με τη σημείωση πως δεν ταυτίζονται πια το όραμα και ιδέες τους, ανακοίνωσε ο νέος Έπαρχος Άνδρου, μετά την εκλογή του στον α' γύρο

Αφαίρεση της στήριξης κατόπιν εκλογών

Την πρόθεσή του, όχι μόνο να παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, που κατείχε, εκλεγμένος με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη από το 2014, αλλά και να άρει τη στήριξή του από τις θέσεις του συνδυασμού, δήλωσε ο νέος Έπαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λάσκαρης.

Προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη σύγχυση, ο κ. Λάσκαρης είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του του νυν Δημάρχου, κ. Σουσούδη, στις εκλογές του 2014 και διατηρούσε θέσεις ευθύνης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα, στις εκλογές του 2019 αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου, με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Χατζημάρκου.

Με την επικράτησή του στη μοναδική έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου, που τον θέτει αυτόματα σε ρόλο εκλεγμένου Επάρχου, ο κ. Λάσκαρης δήλωσε την αποχώρησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, ωστόσο προχώρησε και σε αποχώρηση από το συνδυασμό των “Νέων Οριζόντων”, με επίσημη δήλωση, στην οποία αναφέρει, ότι δεν συμφωνεί με τις ιδέες και το όραμα της παράταξης, με την οποία πορεύτηκε, τόσο καθ' όλη την προηγούμενη πενταετή θητεία, όσο και μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Όπως ήταν φυσικό, αυτή η κίνηση του κ. Λάσκαρη έφερε την αντίδραση του υποψήφιου Δημάρχου, κ. Σουσούδη, αλλά και μελών του συνδυασμού του, οι οποίοι στηλίτευσαν αυτή ακριβώς την κίνηση του νέου Επάρχου, ο οποίος παρά το γεγονός, ότι δεν δήλωσε την αντίθεσή του στο όραμα της παράταξης του κ. Σουσούδη έως την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αμέσως μετά την κατάληψη του περιφερειακού αξιώματος, αφαίρεσε τη στήριξή του από το συνδυασμό.

Υπενθυμίζεται, ότι τα αποτελέσματα του α' γύρου δίνουν στους “Νέους Ορίζοντες” 36,59% και στην παράταξη του απερχόμενου Επάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη, “Μαζί για την Άνδρο” 30,36%.

Αντίστοιχα, ο συνδυασμός του Γιάννη Καπάκη, “Η Άνδρος της Ζωής μας” έλαβε ποσοστό 17,01%, η παράταξη “Άνδρος Η Πρώτη μας Σκέψη”, του Δημήτρη Γιαννίση 11,04% και τέλος 5% η παράταξη του Λευτέρη Μπάλλα, “Νέο Ξεκίνημα”.

Στο β' γύρο της ερχόμενης Κυριακής, θα αναμετρηθούν για τη θέση του Δημάρχου Άνδρου, ο κ. Σουσούδης και ο κ. Λοτσάρης.

Οι ιδέες και το όραμα μου δεν ταυτίζονται με τη δημοτική αρχή”

Σύμφωνα με το μήνυμα του νέου Επάρχου Άνδρου, κ. Δημήτρη Λάσκαρη, κατόπιν των ευχαριστιών προς τους πολίτες για την ψήφο τους, δεσμευόμενος, ότι “με τη δική σας συγκατάθεση, θα ανταποδώσω την εμπιστοσύνη σας με έργο και προοπτική για τον τόπο μας”.

Όπως σημειώνει ο κ. Λάσκαρης, “είχα δηλώσει εξαρχής ότι ήμουν αποφασισμένος να κάνω ένα βήμα μπροστά, για να τιμήσω τους ψηφοφόρους που μ’ επέλεξαν το 2014 να τους εκπροσωπήσω και ν’ αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Αν και άπειρος με την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος μου ανέθεσε ένα πραγματικά δύσκολο και πολύπλευρο έργο, που δεν μου αναλογούσε”.

Εξηγώντας αναφέρθηκε στις ευθύνες για “την καθαριότητα ολόκληρου του νησιού, για τα πρώτα 2,5 χρόνια. Γαύριο, Χώρα, Μπατσί, Κόρθι, με όλα τους τα χωριά. Να διαχειριστώ το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων 20 ετών, στο νησί μας. Ο αγώνας, άνισος. Όλους αυτούς τους μήνες, δεν έμεινα κλεισμένος στο γραφείο μου και δεν κράτησα καμία απόσταση ούτε απ’ τους πολίτες, ούτε απ’ τα προβλήματα, ακόμα κι όταν έληξε η θητεία μου σαν αντιδήμαρχος καθαριότητας”.

“Με χαμηλά πάντα το κεφάλι, βρέθηκα ακόμα και σε χώρους που δεν ανήκαν στις αρμοδιότητές μου για να δώσω και την τελευταία σταγόνα απ’ τις δυνάμεις μου. Πάλεψα σκληρά και εργάστηκα στο πεζοδρόμιο. Ντύθηκα εργάτης, τιμώντας τους εργάτες του Δήμου, για να δώσω πρώτος εγώ το σύνθημα της αντεπίθεσης απέναντι στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν δεκαετίες. Μετέπειτα, μέσα από τη θέση του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας ήμουν πάντα στη πρώτη γραμμή, τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή”, σημειώνει ο κ. Λάσκαρης στην επιστολή του

Ο κ. Λάσκαρης υποστηρίζει, ότι “κατά την θητεία μας 2014-2019, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης κατά δήλωσήν του, είχε προβλήματα συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, γεγονός που τον ώθησε να μην μας στηρίξει τον συνδυασμό μας προεκλογικά. Δεν πίστεψε στον κοινό μας βηματισμό, αλλά ούτε και στην προσπάθειά μου”.

Καταλήγοντας, ο νέος Έπαρχος αναφέρει, ότι “με αίσθημα ευθύνης, κατέθεσα σήμερα την παραίτηση μου από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου, και ζήτησα τη διαγραφή μου από τον συνδυασμό ‘Νέοι Ορίζοντες’ διότι οι ιδέες και το όραμα μου για την Άνδρο δεν ταυτίζονται με την παρούσα δημοτική αρχή. Διαχωρίζω ξεκάθαρα την θέση μου και δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα μόνο σε ένα Δήμαρχο που θα έχει ως προτεραιότητα την συνεργασία, και κοινή συνισταμένη τον τόπο μας. Εύχομαι η απόφασή μου αυτή, να σηματοδοτήσει και ν’ ανοίξει έγκαιρα ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για το καλό της Άνδρου μας”.

Τρεις μέρες πριν το β' γύρο περνάτε στην απέναντι όχθη”

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Σουσούδης, καθώς και τα μέλη του συνδυασμού του, εξέφρασαν την αντίδρασή τους, στην κίνηση αυτή του κ. Λάσκαρη, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο χρονικό πλαίσιο, στο οποίο αυτή έλαβε χώρα.

Απαντώντας στο μήνυμα του νέου Επάρχου και απευθυνόμενοι σε εκείνον προσωπικά, Θ. Σουσούδης και “Νέοι Ορίζοντες” σημειώνουν, ότι “στα 4,5 χρόνια της θητείας μας ως συνεργάτες στον Δήμο Άνδρου, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» είχαμε τις ίδιες θέσεις και το ίδιο όραμα για τον τόπο μας, όπως και εσείς. Είναι άξιο απορίας και μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τρεις ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής για την ανάδειξη του Δημάρχου Άνδρου, και αφού έχετε εξασφαλίσει την εκλογή σας ως Έπαρχος, περνάτε στην απέναντι όχθη, δηλώνοντας ότι οι ιδέες και το όραμα σας για την Άνδρο δεν ταυτίζονται με την παρούσα δημοτική αρχή”.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο και το συνδυασμό, “είναι δεδομένο ότι ο Δήμος και το Επαρχείο είναι δύο θεσμοί που οφείλουν να συνεργαστούν. Διαβάζοντας τη δήλωσή σας, σας καλούμε κ. Λάσκαρη να μας διευκρινίσετε πώς θα συνεργαστείτε ως Έπαρχος από 1η Σεπτεμβρίου, αν η παρούσα δημοτική αρχή είναι αυτή που θα εκλεγεί την προσεχή Κυριακή και πώς θα συνεργαστείτε με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας;”, υπενθυμίζοντας, ότι “ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος που δεσμεύτηκε δημόσια ότι θέτει ως προτεραιότητα τη συνεργασία, ιδιαιτέρως μεταξύ των δύο θεσμών (Δήμου και Περιφέρειας) είναι ο Θεοδόσης Σουσούδης”.

Κακοήθειες” τα περί μη στήριξης του Περιφερειάρχη

Παράλληλα, ο κ. Σουσούδης σχολίασε την κίνηση Λάσκαρη και μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, αναφέροντας τα εξής:

«Φαίνεται, ότι αποτελεί παράδοση πλέον στην Άνδρο, οι εκλεγέντες Έπαρχοι, ακόμα πριν κάτσουν στην καρέκλα των νέων τους καθηκόντων να «ροκανίζουν» τη θέση του Δημάρχου. Από την πλευρά μας, όπως πράξαμε και με τον απερχόμενο Έπαρχο κ. Λοτσάρη, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συνεργασίας, που ο θεσμικός μας ρόλος επιβάλλει για το καλό του νησιού. Το ίδιο θα πράξουμε και με τον Δημήτρη Λάσκαρη.

Τα υπόλοιπα περί στήριξης ή μη του Περιφερειάρχη, αποτελούν κακοήθειες και ανυπόστατα κουτσομπολιά, που δεν αγγίζουν κανένα, γιατί είναι σκόπιμα και άνευ αξίας.

Καλό θα ήταν να σταματήσει όλη αυτή η διχαστική παραπληροφόρηση γιατί, την Κυριακή που ο Ανδριώτικος λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο συνδυασμό μας, το μέλλον θα τους διαψεύσει πανηγυρικά».

Ετικέτες: