Η μάχη των υποψηφιοτήτων της Ν.Δ. στις Κυκλάδες

Μάχη μαίνεται στα κόμματα, καθώς υποψήφιοι επιδιώκουν να κατοχυρώσουν μία θέση στα ψηφοδέλτια.

Ο αυξημένος αριθμός βουλευτών που προβλέπει ότι θα εκλέξει η Ν.Δ. αυξάνει και τον αριθμό αυτών που επιθυμούν να τεθούν υποψήφιοι βουλευτές, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός προτάσεων υποψηφιοτήτων στην Πειραιώς.

Ο γενικευμένος αυτός αγώνας σε όλες τις περιοχές της χώρας, έχει αναλόγως καταγραφεί και στις Κυκλάδες, με τις φήμες και τις παραπολιτικές πληροφορίες να οργιάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από άτομα εμπλεκόμενα με το κόμμα της Ν.Δ., «παίζει» έντονα το όνομα του Δικηγόρου Κώστα Δοκιμάκη, από τη Σύρο, ο οποίος φαίνεται να προχωράει στην κατοχύρωση της θέσης του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του νομού, όπως και της ιατρού Ν. Αγγελοπούλου.

Σε περίπτωση «κλειδώματος» αυτής της υποψηφιότητας, θα υπάρξουν ανακατατάξεις στις μέχρι τώρα γνωστές υποψηφιότητες, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η στάση και οι προτιμήσεις που θα εκφράσει ο νυν βουλευτής Γιάννης Βρούτσης, για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου των Κυκλάδων.  

Για τις επιλογές αυτές, η Ν.Δ. θα έρθει αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις των «κομμένων» υποψηφίων, τις οποίες προσανατολίζεται να διαχειριστεί σταδιακά, γεγονός που αιτιολογεί και την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων ανά ομάδες και όχι συνολικά, ώστε να αποφευχθεί μία πιθανή μαζική έξαρση αντιδράσεων από τα ίδια της τα στελέχη που θα βρεθούν εκτός «νυμφώνος».

Σε κάθε περίπτωση, η έντονη συζήτηση των τελευταίων ημερών περί των υποψηφιοτήτων των Κ. Δοκιμάκη και Ν. Αγγελοπούλου, βρίσκει όλο και ευρύτερη διάδοση στην Συριανή κοινωνία, ενώ ανάλογη ανταπόκριση υπήρξε, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνονται και από άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Ως δεδομένες υποψηφιότητες στο νομό των Κυκλάδων, μέχρι στιγμής θεωρούνται ο νυν βουλευτής Γιάννης Βρούτσης και Φίλιππος Φόρτωμας, το όνομα του οποίου έχει ήδη ανακοινωθεί, οπότε ασαφές παραμένει το τι μέλλει γεννέσθαι με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, για τις οποίες, οι πληροφορίες θέλουν να ανακοινώνονται άμεσα.

Ετικέτες: