Γιορτή Λεμονιού: Η Άνδρος τιμά τον πολύτιμο λεμονοκαρπό της στις 16 Ιουνίου

  • Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2019 - 13:24

Η γιορτή-θεσμός, που αποτελεί τον προάγγελο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού μας, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου, την Κυριακή16 Ιουνίου 2019, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.. Η Γιορτή Λεμονιού φιλοξενείται και φέτος στο Μουσείο Λαογραφίαςκαι Χριστιανικής Τέχνης, στη Χώρα.

Στο σημαντικό αυτό γεγονός για την Άνδρο συμμετέχουν φορείς, επαγγελματίες και πολιτιστικοί σύλλογοι από όλες τις περιοχές του νησιού, διοργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (15-17 Ιουνίου). Απώτερος στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της γιορτής, η οποία λαμβάνει, πλέον, διαστάσεις «Φεστιβάλ Λεμονιού».

Το Σάββατο, 15 Ιουνίου, η Εθελοντική ομάδα του Μπατσίου διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν την έκθεση μεταχειρισμένου βιβλίου, κεράσματα και διασκέδαση. Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

11:00 – Ζωγραφική για παιδιά στο «Καντούνι» & Αγώνες Beach Volley  (γεφυράκι – παραλία)
14:30 – Δενδροφύτευση λεμονιάς στο Μπατσί 
20:00 – Παρουσίαση Latin χορών από ομάδες του νησιούBatsi Lemon
Παρασκευή γλυκού κουταλιού λεμόνι 

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου, στον ανοιχτό χώρο του Παλιού Παγοποιείου Μαντζαβελάκη, θα στηθούν διακοσμημένοι πάγκοι από 28 εκθέτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν γλυκίσματαλεμονάδεςλικέρ και δημιουργίες όπως χειροτεχνήματα, σαπούνια λεμονιού και κοσμήματα. Μέσα στο μουσείο, θα βρίσκονται τα δημιουργήματα των Ανδριωτών εικαστικών, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από τον ευωδιαστό λεμονοκαρπό. 

Φέτος, η Γιορτή Λεμονιού αποκτά έναν χαρακτήρα προσφοράς, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα κάθε επισκέπτης και εκθέτης να συνεισφέρει για την επίτευξη ενός καλού σκοπού. Τα έσοδα, λοιπόν, θα διατεθούν για τη φύτευση λεμονόδεντρων στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΠΑΛ Άνδρου, από αντιπροσωπεία των μαθητών του λυκείου. 

Να σημειωθεί ότι χορηγοί της Γιορτής Λεμονιού είναι η εφημερίδα «Ανδριακή», τα ξενοδοχεία «Micra Anglia» και «Paradise Hotel» και η «Kouros International Signage Solutions».

Ετικέτες: