Ιταλικά δημοσιεύματα για τη διαφορετική και… εναλλακτική Άνδρο

  • Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2019 - 12:35

Με θετικούς οιωνούς έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν για την Άνδρο. Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες καταφθάνουν στο νησί μας και τα μηνύματα από τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι αισιόδοξα. Οι «γείτονες» Ιταλοί αναφέρονται με κολακευτικά λόγια για την Άνδρο, προτρέποντας το κοινό να επισκεφτεί το νησί μας.

«Άνδρος, το πιο διαφορετικό νησί των Κυκλάδων για να κάνετε διακοπές» και «Άνδρος, το εναλλακτικό νησί των Κυκλάδων» είναι οι τίτλοι των άρθρων που φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες siviaggia.it και oltreilbalcone.com, αντίστοιχα,  παραθέτοντας, παράλληλα, μία σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών από όλο το νησί.

«Διαφορετική από τις υπόλοιπες Κυκλάδες είναι η Άνδρος, ένα νησί με καταπληκτικές παραλίες, γραφικά χωριά αλλά και μια ορεινή ενδοχώρα που προσφέρει ασύγκριτη θέα στο Αιγαίο, διαπερνώντας δάση, ανθισμένα λιβάδια και καταρράκτες. Όσοι αναζητούν χαλάρωσηόμορφα τοπία, καλό φαγητό και προσιτές τιμές βρίσκονται στο κατάλληλο νησί», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας siviaggia.it.

«Η Άνδρος ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων λόγω της αρχιτεκτονικής της, η οποία δεν ακολουθεί τους αυστηρούς οικοδομικούς κανόνες του αρχιπελάγους, και την πλούσια βλάστηση, λόγω της ύπαρξης υπόγειου νερού. (….) έχει συχνά περιγραφεί ως "πλωτό μουσείο"», τονίζει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα της oltreilbalcone.com.

Ο πολιτισμός και η μακρόχρονη ναυτική παράδοσηείναι δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Άνδρο, που διαθέτει γοητευτικές παραλίες και περιπετειώδη μονοπάτια πεζοπορίας.  «Ένας πραγματικός παράδεισος» τα Άχλα στη Βόρεια Άνδρο, «καρτ ποστάλ» η παραλία «Γριάς Πήδημα» στο Κόρθι και όμορφες παραλίες στη Χώρα, Νημποριό και Παραπόρτι, αλλά και στην περιοχή της Υδρούσας, ΚυπρίΆγιος Πέτρος και Χρυσή Άμμος.

Ξεχωριστή μνεία γίνεται για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του νησιού, για τα όμορφα και γραφικά χωριά, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα μουσεία και τα μνημεία του. Για το σύμβολο της Άνδρου, τον φάρο Τουρλίτη, αναφέρει: «(…) στέκεται μόνος του πάνω σε έναν βράχο, στη μέση της θάλασσας και θεωρείται ένας από τους ομορφότερους φάρους του κόσμου».  

Όσον αφορά τον φυσικό πλούτο, τα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Άνδρου δίνουν την ευκαιρία στους περιπατητές να απολαύσουν μοναδικές διαδρομές πολλών χιλιομέτρων πεζοπορίας είτε μεμονωμένα είτε σε γκρουπ. Επίσης, ο  καταρράκτης στην Παλαιόπολη, ο υψηλότερος στο νησί, παρουσιάζεται ως το κατάλληλο μέρος για… περιπέτεια

Μπορείτε να διαβάσετε τα εν λόγω δημοσιεύματα στους παρακάτω συνδέσμους:

https://siviaggia.it/idee-di-viaggio/fotonotizia/isola-andros-cicladi-che-non-ti-aspetti/232387/attachment/andros-lisola-piu-diversa-delle-cicladi-dove-andare-in-vacanza/
https://oltreilbalcone.com/2019/05/16/andros-cicladi-cosa-vedere/?fbclid=IwAR07LhWjtb6abBtwi_vMnT6ZWiBqC90ijxKyIVyB6myKn-HuS-ThqZgZmkI