Οι υποψήφιοι βουλευτές των Κυκλάδων με τη Ν.Δ.

  • Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2019 - 06:19

Το σύνολο των 419 υποψηφίων της στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Εκ μέρους του κόμματος εστιάζεται το ενδιαφέρον στην ανανέωση, της τάξης του 72%, που παρουσιάζουν τα ψηφοδέλτια του, καθώς έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και για πρώτη φορά που διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με την κομματική ενημέρωση, σημειώνεται η «ιδιαίτερη σημασία, ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα».

Οι υποψήφιοι στις Κυκλάδες

Βακόνδιος Γιώργος

Γεννήθηκε στη Σύρο το 1956. Σπούδασε Οικονομικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, με μετεκπαίδευση στο Λονδίνο και το Παρίσι. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1974 και σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής της FCB Γνώμη Α.Ε., ενώ παράλληλα είναι μέλος της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Δ.Σ. της Revoil A.E. και του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας.

Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, κατοικεί στην Αθήνα και διατηρεί σπίτι στη Σύρο.

Είναι πολιτευτής Κυκλάδων και στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας είναι υπεύθυνος του υποτομέα ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας κατόπιν ορισμού από τον κ. Πλακιωτάκη.

Με στόχο τη βοήθεια ανάδειξης των τοπικών οργανώσεων των νησιών, οργανώθηκαν δράσεις, το σύνολο των οποίων καλυπτόταν οικονομικά από πόρους του ιδίου, στις οποίες, σε μεγάλο ποσοστό, παρευρισκόταν μέλη της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ, ώστε να αναγνωρισθεί ο ρόλος τους στην κοινωνία.

Βρούτσης Γιάννης

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 01.06.1963. Κατάγεται από τη Νάξο και την Αμοργό των Κυκλάδων. Παντρεμένος με τη Δικηγόρο Θεοδώρα Βαγενά, έχει ένα γιο και μια κόρη. Εισήχθη με υποτροφία και απεφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αρχικά εργάσθηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και κατόπιν στο Υπουργείο Οικονομικών. Μιλά Αγγλικά.

Εξελέγη για πρώτη φορά, πρώτος σε ψήφους, Βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία, στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, του 2009, του 2012.

Διετέλεσε Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων της Ν.Δ. (14/12/2009 - 8/1/2011) και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. (10/1/2011-11/4/2012).

Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (21/06/2012-27/01/2015).

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. (Φεβρουάριος 2015-Νοέμβριος 2016).

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Δ. (Νοέμβριος 2016).

Καφούρος Μάρκος

Γεννήθηκε στη Σαντορίνη. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και διετέλεσε Γεωπόνος στον Διεπαγγελματικό Σύνδεσμο Οίνων ΟΠΑΠ Σαντορίνη, στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Επαρχείου της Θήρας και στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, αρχικά ως Γεωπόνος και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και στη συνέχεια ως Πρόεδρός της από το 2007.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Από το 2016 είναι μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Στο ενεργητικό του έχει καταγράψει μια μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Θήρας, ενώ έχει υπάρξει ενεργό μέλος του Αγροτικού Συνεταιριστικού Κινήματος.

Μονογυιού Αικατερίνη

Γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στην Μύκονο. Είναι πτυχιούχος της σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) της Κρήτης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα Msc CIDESCO με ειδικότητα beauty therapist.

Είναι μέλος σε πολλές Επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους.

Ως νέα επιχειρηματίας, από το 2009 διατηρεί το προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στη Μύκονο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Πολιτευτής Κυκλάδων με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2012 και με έντονη παρουσία και δράση.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος ΔΕ.

Υπεύθυνη Γυναικών της ΔΗΜΤΟ Μυκόνου.

Αποτελεί επίσης μέλος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και είναι υπεύθυνη Τουρισμού, στην θέση του «Θεματικού Τομεάρχη».

Έχει πλούσια κοινωνική δράση και είναι μέλος σε πολλούς ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους.

Πρινιά Δέσποινα

Με καταγωγή από τη Σύρο, περνάει την παιδική της ηλικία στο Λονδίνο, όπου ζει και εργάζεται η οικογένειά της και στη συνέχεια μετακομίζει στην Ανατολική Αφρική, όπου τελειώνει το σχολείο και παίρνει το Γαλλικό Baccalaureate από το Ευρωπαϊκό σχολείο της Καθολικής Ιεραποστολής στη Ζανζιβάρη.

Επιστρέφει, λόγω αθλητικών υποχρεώσεων στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών.

Φοιτά στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, με Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών στην «Πολιτική Επικοινωνία & Στρατηγική Διαχείριση Μ.Μ.Ε». Στο Kennedy School of Government του Harvard ειδικεύεται στη «Διαχείριση Κρίσεων στις Διεθνείς Σχέσεις».

Αποκτά δύο Δημιουργικά Βραβεία στη διαφήμιση, σε Διεθνή Φεστιβάλ και ένα βραβείο στη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών. Εργάζεται σαν εκπαιδευόμενη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες. Από εκεί προσλαμβάνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου εργάζεται μέχρι και το 2005. Ξεκινά από το 2004 την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική της καριέρα, σαν πλήρες μέλος του L.E.R.U. (European Research Universities) και επιστρέφει στην Ευρώπη με υποτροφία σε προγράμματα έρευνας, συνεργασίας & ανάπτυξης μεταξύ Ε.Ε.-Η.Π.Α.. Από το 2008 ειδικεύεται σε θέματα Πολιτιστικής Διπλωματίας, ενώ από το 2011 είναι η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος «Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκού Lobbying” του Κρατικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Από τα ιδρυτικά στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικής Καινοτομίας. Από το 2009 είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα “Transforming Business” του Πανεπιστημίου Cambridge, για την εξάλλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σήμερα, είναι Τομεάρχης Πολιτιστικού Επιχειρείν, στη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Φόρτωμας Φίλιππος

Είναι 36 ετών και κατάγεται από την Τήνο. Είναι πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός. Έχει σπουδάσει Ιστορία στο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές  στην νεότερη ιστορία και πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας. Εργάζεται σε θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου και νομοθετικού έργου στον πρόεδρο της ΝΔ.