Κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη

  • Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2019 - 15:56

Πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη η κεντρική εκδήλωση της ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο σ Γιάννης Τσιγγερλιώτης , μέλος της Τ.Ε Νοτίων Κυκλάδων, αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα της εκλογικής μάχης και κάλεσε σε συστράτευση για την ενίσχυση του Κόμματος. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στον τουρισμό, τόνισε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ την επόμενη μέρα, μέσα και έξω από τη βουλή θα είναι το στήριγμά τους, η δύναμη και ο οργανωτής των αγώνων τους.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ, σ. Ορέστης Χαραλαμπάκος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που θα παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει για τα λαϊκά προβλήματα. Είναι το μόνο Κόμμα , που φέρνει και μέσα στη βουλή προτάσεις που αφορούν την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, την βελτίωση των συνθηκών δουλειάς των εργαζομένων, όπως έκανε με την πρόταση για επαναφορά του κατώτατου μισθού και το Συλλογικών Συμβάσεων. Ακόμα αναφέρθηκε στις δεκάδες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του Κόμματος που αφορούν τα νησιά μας. Στάθηκε στις ερωτήσεις για το ναυάγιο του Sea Diamond που σαπίζει μέσα στην Καλντέρα της Σαντορίνης, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, με την εταιρεία του Εφοπλιστή να είναι στο απυρόβλητο, με τις πλάτες τόσο της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ακόμα ανέδειξε τις παρεμβάσεις και ερωτήσεις του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη βουλή για την απομόνωση των νησιών και την ακτοπλοϊκή σύνδεση τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Ανάφης, που ανάλογα τις ορέξεις του εφοπλιστή, μένει χωρίς καράβι. Πρόβλημα που το ΚΚΕ έχει φέρει με ερώτηση στη βουλή από τα τέλη του Μάρτη.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σ. Λευτέρης Νικολάου- Αλαβάνος, ο οποίος κάλεσε το λαό της Σαντορίνης να δυναμώσει το ΚΚΕ, γιατί την επόμενη μέρα θα είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, στη δεδομένη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που όποια και να ναι, είναι δεσμευμένη στα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, θα υλοποιήσει τους εκατοντάδες νόμους των μνημονίων που έχουν ψηφίσει διαδοχικά ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη στήριξη όποτε χρειάστηκε από κόμματα και βουλευτές μιας χρήσης. Να δυναμώσει το ΚΚΕ, που θα είναι η δύναμη που την επόμενη μέρα θα είναι μπροστά στους αγώνες για τα προβλήματα και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας.

Κάλεσε τους νησιώτες να μην παγιδευτούν σε κόμματα που μπορεί να συστήνονται ως «νέα», έχουν όμως τις ίδιες παλιές ιδέες και πολιτικές, που δοκιμάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν ως συγκυβέρνηση, ψήφισαν μέτρα και νόμους, για να διαλυθούν αμέσως μετά και να μεταπηδήσουν σε άλλα κόμματα. Ανέδειξε την ανάγκη αποφασιστικής απομόνωσης της εγκληματικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, της δυνατότητας να πεταχτεί εκτός Βουλής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, μέσα στο πλαίσιο των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών. Τόνισε τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που κρατάνε τη χώρα δεμένη στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την ειρήνη και την ευημερία των λαών, αλλά αντίθετα τους εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά, με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι εδώ και καιρό.

Τέλος, κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη. Ιδιαίτερα, όσους έκαναν το βήμα και στήριξαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

Ετικέτες: