Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου σε Σίφνο και Φολέγανδρο

Σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης στα μικρά νησιά από το 2020

  • Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2019 - 13:07

Τη Δευτέρα και Τρίτη 1-2 /7 περιόδευσε σε Σίφνο και Φολέγανδρο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Στη Σίφνο συμμετείχε σε συζήτηση με φίλους και κατοίκους του νησιού στο Καφέ Angel, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα απολογισμού του κυβερνητικού έργου στη χώρα αλλά και στα νησιά, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα υγείας και το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Στα πλαίσια της συζήτησης έγινε επίσης γνωστό ότι εξαγγέλθηκε 2η θέση αγροτικού γιατρού στο νησί, ως συνέχεια της αναβάθμισης του Π.Π.Ιατρείου.

Στη συνέχεια ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε με τη νεοεκλεγείσα δήμαρχο Μαρία Ναδάλη την οποία συνεχάρη για τη μεγάλη της επιτυχία, της ευχήθηκε καλή θητεία και επιτυχίες στο δύσκολο έργο της. Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζωτικά προβλήματα που απασχολούν το νησί όπως τα ζητήματα των βιολογικών καθαρισμών, της ύδρευσης, της διαχείρισης των απορριμμάτων, το έργο ανάπλασης των Καμαρών κλπ.

Στη Φολέγανδρο περιόδευσε στη Χώρα και το Κατραβοστάση, συζήτησε με κατοίκους του νησιού καθώς και με φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ιδιαίτερη συνάντηση είχε με τον Χρήστο Βενιανάκηυποψήφιο στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές με τη «Συμμαχία Ν.Αιγαίου», καθώς και με την επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Τίλα Μπαλή.

Στις συζητήσεις αυτές ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα ελάφρυνσης της τελευταίας περιόδου, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13%, ενώ αναλύθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το 2020, όπου μεταξύ των άλλων προβλέπεται περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13 στο 11 %, η μείωση της φορολογίας εισοδήματος στα νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις περιουσίες των κατοίκων σε νησιά κάτω από 1000 κατοίκους