Ψήφισμα κατοίκων της Μυκόνου, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την αντιμετώπιση των περιστατικών διακίνησης ναρκωτικών στη Χώρα

«Δεν κλείνουμε τα μάτια στην ανομία»

  • Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2019 - 06:13

Υπογραφές φαίνεται να συλλέγουν οι κάτοικοι της Μυκόνου, προκειμένου από την πλευρά τους να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να δοθεί μία λύση στα φαινόμενα ανομίας και πιο συγκεκριμένα, στα φαινόμενα διακίνησης ναρκωτικών στην “καρδιά” του νησιού.

Για το θέμα, υπενθυμίζεται, πως είχαν διαμαρτυρηθεί ουκ ολίγοι κάτοικοι, ενώπιον του Αντιδημάρχου, κ. Μιχάλη Ζουγανέλη και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Μυκόνου, τονίζοντας, πως παρά την ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας στο νησί, οι πολίτες συνεχίζουν να γίνονται μάρτυρες των παράνομων συναλλαγών.

Από τον Αντιδήμαρχο είχε υπενθυμιστεί η δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού αποκλειστικά για τη Μύκονο, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη τουριστική περίοδο.

Ωστόσο, ως φαίνεται, οι πολίτες δεν αρκούνται σε ευχολόγια και έχουν αποφασίσει την άσκηση πιέσεων, αρχικά προς το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συλλογή υπογραφών και την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο και θα παραδοθεί στο Δήμο Μυκόνου.

Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα των πολιτών:

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες παράνομων συναλλαγών, που θίγουν τόσο την εικόνα του νησιού παγκοσμίως, όσο και αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών της Μυκόνου.

Επανειλημμένες οι προσπάθειές μας, με κλήσεις και αναφορές στα αρμόδια γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, με υπαρκτά στοιχεία, βίντεο και φωτογραφίες.

Ως ενεργοί πολίτες, ζητούμε το αυτονόητο, την εφαρμογή της νομοθεσίας και την απομάκρυνση των ακραίων αυτών φαινομένων αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών στα στενά της Χώρας Μυκόνου και γι αυτό το λόγο σας θέλουμε όλους δίπλα μας, ώστε να δυναμώσουμε τις φωνές και να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην ανομία και την παρανομία. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές που πρέπει να μεγαλώσουν με ασφάλεια και με τα σωστά πρότυπα μίας κοινωνίας που αντιστέκεται στο άδικο.

Συγκεντρώνουμε υπογραφές πολιτών της Μυκόνου, ώστε αφενός να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στα κακώς κείμενα και αφετέρου να καταθέσουμε το αίτημά μας στο Δήμο Μυκόνου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ισχυροποιήσουμε με τη δική σας υπογραφή την απόφαση για κινητοποίηση του Δήμου».

Ετικέτες: