Τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αντιπάρου

«Δημοτικοί σύμβουλοι με ήθος και ζήλο»

Τον απολογισμό της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου, ως του ανώτερου δημοτικού οργάνου, έκαναν κατά την τελευταία συνεδρίαση, πριν την ορκωμοσία του νέου Σώματος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Δήμαρχος Αντιπάρου.

Με τη σκέψη, πως κυριάρχησε ο πολιτικός πολιτισμός, αλλά και η μέριμνα για την πρόοδο του τόπου, έκλεισαν τον κύκλο της θητείας που κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος Αντιπάρου, απευθυνόμενοι προς τα μέλη του Δ.Σ. που παρέστησαν στην τελευταία συνεδρίαση πριν την ορκωμοσία των νέων μελών, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2019.

Παρά το γεγονός, ότι με μεγάλη διαφορά, ο νυν Δήμαρχος Αντιπάρου, κ. Τάσος Φαρούπος και ο συνδυασμός του, επανεξελέγησαν από τους πολίτες του νησιού, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο της προηγούμενης θητείας, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη της παρούσας σύνθεσης, για την συμμετοχή τους στα κοινά, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διοίκηση του τόπου.

«Εκ μέρους μου, σας ευχαριστώ όλους για τον πολιτισμένο τρόπο, που φερθήκαμε στις περισσότερες περιπτώσεις όλοι μας, στην προσπάθεια που κάναμε να έρθουν τα καλύτερα για το νησί αυτό», σημείωσε ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αντιπάρου.

Συνέχισε δε ευχόμενος «και η επόμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι ακόμη καλύτερη και να φέρει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού και του διαλόγου».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, κ. Φαρούπος, πήρε το λόγο σημειώνοντας, ότι κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο που σταδιακά φτάνει προς την ύφεσή της δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πάντοτε υπάρχουν ζητήματα, τα οποία προκύπτουν το καλοκαίρι.

«Ως δημοτική αρχή αναγνωρίσαμε πάρα πολλά προβλήματα, αλλά Θεού θέλοντος τα ξεπεράσαμε και θεωρώ, ότι σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και φέτος. Κάθε χρόνο, η Αντίπαρος βλέπει τη σεζόν να μεγαλώνει, αλλά και τον κόσμο να αυξάνεται. Επίσης, μεγαλώνουν οι απαιτήσεις. Είναι απαραίτητο, να βρισκόμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις ανάγκες του τόπου», υπογράμμισε προς το Σώμα.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της θητείας, ο κ. Φαρούπος τόνισε, πως «θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου και ιδιαίτερα αυτούς που δεν θα είναι στη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλω να πω, ότι καταφέραμε πάρα πολλά, με την παρουσία των δημοτικών συμβούλων, το ήθος τους, αλλά και το γεγονός ότι διαμορφώσαμε μία άποψη ως δημοτικό συμβούλιο, που νομίζω πως δεν υπήρξε στο παρελθόν ποτέ».

Τέλος, σύμφωνα με το Δήμαρχο, «πιστεύω ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, είχαν τέτοιο ήθος και τέτοιο ζήλο, για να πάει το νησί ένα βήμα μπροστά, που δύσκολα θα υπάρξει ξανά τέτοιο δημοτικό συμβούλιο». Ευχαριστώντας και πάλι τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι δεν θα βρίσκονται με τη νέα θητεία στη σύνθεση του Δ.Σ. ο κ. Φαρούπος υπογράμμισε, ότι «τους θέλω πάντα δίπλα μου και όχι δίπλα σε εμένα ως πρόσωπο, αλλά δίπλα στο χωριό, διότι καλώς ή κακώς, είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι ενεργοί στην τοπική κοινωνία μας, στο νησί της Αντιπάρου. Είναι επαγγελματίες, είναι πολίτες, γνωρίζουν τα προβλήματα, μπορούν να μιλήσουν, να σταθούν και να ανταπεξέλθουν, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς φασαρίες και φανφάρες».