Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου για τη νέα θητεία

«Είμαστε ο καθρέφτης της τοπικής κοινωνίας»

Με ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ξεκίνησε τη νέα δημοτική θητεία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου, με τους επικεφαλής των παρατάξεων να δηλώνουν πρόθυμοι, σε επίπεδο συνεργασίας, αλλά και αποφασισμένοι να εργαστούν για το καλό της Μυκόνου.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου, για την νέα τετραετία, το εκλογικό Σώμα με ομόφωνη απόφαση επικύρωσε τις προτάσεις των παρατάξεων και εξέλεξε Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Γεώργιο Ρουσουνέλο, Αντιπρόεδρο τον κ. Αντώνιο Κουσαθανά και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου την κ. Άννα Καμμή.

Στην ίδια συνεδρίαση, στη συνέχεια εκλέχθηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την ίδια δημοτική περίοδο.

Στον πρώτο του χαιρετισμό, ο κ. Ρουσουνέλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρότασή του, αλλά και το Σώμα που τον εξέλεξε ομόφωνα, ευχήθηκε στους συμβούλους καλή θητεία, ενώ πρόσθεσε, πως «θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά, δεν θα έχουμε προβλήματα στην όλη διαδικασία. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, ότι τα πηγαίναμε πολύ καλά».

«Το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές»

Στον πρώτο του χαιρετισμό εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για τη νέα θητεία, ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, δήλωσε «πολύ χαρούμενος για αυτή τη νέα θητεία, για την οποία δηλώνω πάρα πολύ αισιόδοξος».

Ευχήθηκε, ωστόσο, «όπως είμαστε σήμερα όλοι μαζί, και οι 27 να προσπαθήσουμε να είμαστε και καθ' όλη τη διάρκεια των 4 ετών. Η εμπειρία έχει δείξει, ότι με το πέρασμα του χρόνου, λιγοστεύει η προσέλευση».

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Ρουσσουνέλο, ο οποίος τόνισε, ότι είναι ένας άνθρωπος, που διαθέτει τα εχέγγυα να διατηρήσει την ενότητα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουκάς, «ξέρετε πολύ καλά, ότι και οι 27 είμαστε ο καθρέφτης της τοπικής κοινωνίας. Μέσα από μία δύσκολη εκλογική διαδικασία, με έντονο ανταγωνισμό, τόσο σε επίπεδο παραταξιακό, όσο και σε επίπεδο συμβούλων, εσείς οι 27 καταφέρατε ανάμεσα στους συμπολίτες σας να εκλεγείτε και να τους εκπροσωπήσετε. Όλοι εσείς και φυσικά πρώτος εγώ, αναλαμβάνουμε αυτή τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συντοπίτες μας για τα χρόνια που έρχονται».

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση, πως «ο Γιώργος Ρουσσουνέλος, ο Αντώνης Κουσαθανάς, εξίσου έμπειρος από τη θέση του Αντιπροέδρου και η Άννα Καμμή, επίσης έμπειρη στη θέση της Γραμματέως και της δημοτικής συμβούλου, είμαι σίγουρος ότι αποτελούν μία τριάδα, η οποία θα επιτελέσει το ρόλο της».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μυκόνου, «η τετραετία που έρχεται – και όχι μόνο επειδή επιβάλλεται η απλή αναλογική, αλλά επειδή αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας – απαιτεί τη σύνθεση, τη συναίνεση και τη συνεργασία όλων μας. Την τετραετία που έρχεται, πρέπει όλοι να έχουμε γνώμονα και να έχουμε καλά στο μυαλό μας και στις αποφάσεις μας, ότι το νησί μας δεν πρέπει μόνο να διατηρήσει τη θέση του ως κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, αλλά νομίζω, ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε την ταυτότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αυτό, θα απαιτήσει από όλους μας, από αυτό εδώ το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Επιτροπές, που το Δ.Σ. θα συστήσει, να συγκρουστούμε με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν άλλες νοοτροπίες και άλλες “ορέξεις” για το νησί μας και ανθρώπους που βλέπουν το νησί μας ως μέσο πλουτισμού και μόνο», ενώ ο κ. Κουκάς υπογράμμισε, πως θα πρέπει «να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο, όχι στις αποφάσεις και τις επόμενες εκλογές, αλλά στις επόμενες γενιές».

Συνεργασία και ενότητα, υπό προϋποθέσεις

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Χρήστος Βερώνης, ξεκίνησε το χαιρετισμό του με τις καθιερωμένες ευχές για καλή και γόνιμη θητεία, ενώ επεσήμανε, ότι «η παράταξη, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό δημοτικών συμβούλων και σε αυτήν ανήκουν οι πρόεδροι δύο Κοινοτήτων [...] Αυτά με βάση τα αποτελέσματα του α' γύρου των εκλογών. Στο δεύτερο γύρο, οι πολίτες μας κατέταξαν με την ψήφο τους στη θέση της μείζονος μειοψηφίας. Με αυτό το θεσμικό ρόλο θα είμαστε παρόντες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο».

Όπως τόνισε, «με βάση το πρόγραμμά μας και τις αρχές της παράταξής μας, ο λόγος μας θα είναι ουσιαστικός και δημιουργικός, με κριτήριο πάντοτε την προάσπιση των συμφερόντων της Μυκόνου. Ταυτόχρονα βέβαια, δεν πρόκειται να απεμπολίσουμε στο ελάχιστο την υποχρέωσή μας να ελέγχουμε τις αποφάσεις και τις πράξεις της δημοτικής αρχής. Η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση, η νομιμότητα και κυρίως η αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής, θα είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν τη στάση μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».

Ο κ. Βερώνης κατέστησε σαφές, ότι «η “ενότητα” για εμάς δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά ζητούμενο. Το καθορίζουν κυρίως η ειλικρίνεια, η διάθεση συνεργασίας, η συνέπεια και η σοβαρότητα της κάθε φορά πλειοψηφίας», ενώ υποστήριξε, ότι «θα είμαστε λοιπόν ενεργά παρόντες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, υπηρετώντας με συνέπεια, το θεσμικό ρόλο, που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους οι δημότες, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς, αλλά και χωρίς εγωισμούς και εμμονές».

«Η συναίνεση και η ομόνοια να φανεί και στην πράξη»

Από την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας, η κ. Ντίνα Σαμψούνη ευχήθηκε «με πνεύμα συλλογικότητας να επιδιώξουμε τη σύνθεση και τη συνεργασία».

Σύμφωνα με την κ. Σαμψούνη «ασφαλώς θα υπάρχουν διαφωνίες, αλλά στα μεγάλα ζητήματα του νησιού, θεωρούμε, ότι δεν μπορούν οι διαφωνίες να υποθηκεύουν το μέλλον του νησιού».

«Σε ό,τι μας αφορά, είμαστε συγκεκριμένοι στις απόψεις μας, είμαστε αταλάντευτοι σε πράγματα και σε αρχές, αλλά ταυτόχρονα θα είμαστε αρωγοί σε κάθε κίνηση και στο έργο της δημοτικής αρχής», σημείωσε τέλος, ενώ έκλεισε με την ελπίδα «η συναίνεση και η ομοφωνία και η ομόνοια που σήμερα διαφαίνονται, να τις δούμε στην πράξη και στις αποφάσεις που θα πάρουμε και στην πορεία της θητείας του δημοτικού συμβουλίου».

Ετικέτες: