Η Μύκονος ζητά για ακόμη μία φορά τη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί

«Η νησιωτικότητα να μη σταθεί τροχοπέδη στην εκπαίδευση»

  • Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2019 - 06:22

Παρέμβαση προς το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του Δήμου Μυκόνου, όσον αφορά στη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Όπως σημειώνει στη σχετική επιστολή του, η οποία έχει ως αποδέκτη την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως και κοινοποιείται στην υφυπουργό, το Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και τους βουλευτές Κυκλάδων, «με το ΑΠ 7214/24-07-2019 έγγραφό μας, σας γνωστοποιήσαμε εγκαίρως την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, για την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί της Μυκόνου, ως παράρτημα του ήδη λειτουργούντος ΣΔΕ στο νησί της Σύρου, στο χώρο του Γυμνασίου Μυκόνου και με δαπάνες λειτουργίας που θα βαρύνουν τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου.

Επειδή, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενη αλληλογραφία μας, υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον 26 συνανθρώπων μας για τη φοίτησή τους στο ΣΔΕ, οι οποίοι όμως δε δύνανται να φοιτήσουν στο ΣΔΕ της Σύρου, καθώς ζουν, εργάζονται και έχουν αποκτήσει οικογένειες στο νησί της Μυκόνου.

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας είναι ποικίλα, δε θα πρέπει όμως να αποτελούν τροχοπέδη στους στόχους ίδρυσης και λειτουργίας των ΣΔΕ και στη δυνατότητα των συνανθρώπων μας ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής τους εκπαίδευσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, επανερχόμαστε με το παρόν και επανυποβάλλουμε το αίτημα για την ίδρυση στο νησί μας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει το σχολικό έτος και στερείται η ευκαιρία από αρκετούς συνανθρώπους μας για την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση.

Παρακαλούμε, για την κατά προτεραιότητα εξέταση του αιτήματός μας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και συνδρομή, για την πραγματοποίηση του αιτήματός μας».

Αξίζει να σημειωθεί, πως την επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου κατέθεσε αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Συρμαλένιος, με τη σημείωση, πως αναμένονται οι σχετικές απαντήσεις ή ενέργειες, από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα δωρεάν, δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Ετικέτες: