Παροχή συγκεκριμένων στοιχείων, σχετικά με τις εργασίες συντήρησης, επισκευής και βελτίωσης των σχολικών μονάδων στο νησί από το Δήμαρχο Πάρου

«Κάθε δυνατή προσπάθεια για εύρυθμη λειτουργία»

Συγκεκριμένα στοιχεία, αναφορικά με τις ενέργειες και δράσεις, οι οποίες έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή του Δήμου Πάρου, για τη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση των σχολικών κτιρίων στο νησί, παρείχε στην εφημερίδα, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος.

Το θέμα “άνοιξε” μετά από τοποθέτηση του επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Πάρου, κ. Κώστα Ροκονίδα, ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα, είχε κάνει λόγο για σημαντικά ζητήματα στα σχολικά κτίρια, εστιάζοντας, ωστόσο περισσότερο στα προβλήματα δυναμικότητας των σχολικών μονάδων.

Καλούμενος να απαντήσει, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, μεταξύ των υπολοίπων απαντήσεών του, είχε δεσμευτεί, πως θα παρέχει αναλυτικά στοιχεία, με τις ενέργειες που έχουν γίνει, για τη βελτίωση, συντήρηση και επισκευή των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων, τις οποίες και παρείχε.

Παρά την αναλυτική ενημέρωση του Δημάρχου, σχετικά με τα έργα τα οποία γίνονται, προκειμένου οι σχολικές μονάδες να παραμένουν σε ικανοποιητικό επίπεδο για την εξυπηρέτηση μαθητών και καθηγητών, παραμένει το ζήτημα της δυναμικότητας, καθώς, παρά τις ενέργειες του Δήμου για δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, οι διαδικασίες απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλα χρονικά διαστήματα, έως ότου τα έργα αυτά περάσουν στο στάδιο της υλοποίησής τους και συνεπώς λύσης του προβλήματος.

Έως την υλοποίηση των έργων για τη δημιουργία νέων κτιρίων, ολοένα περισσότεροι μαθητές σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα είναι αναγκασμένοι να στεγάζονται ασφυκτικά σε κτίρια, που δε διαθέτουν αρκετούς χώρους, με αποτέλεσμα να υπάρχει επιτακτική ανάγκη, ο Δήμος να καλείται να ενεργήσει άμεσα, προκειμένου να δώσει λύσεις και σε αυτό το επίπεδο.

«Παρά τα προβλήματα να σταθούμε δίπλα στα παιδιά»

Αξίζει να σημειωθεί, πως και στην ανακοίνωσή της για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, είχε αναφερθεί στην προβληματική συντήρηση των σχολικών κτιρίων, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ανέφερε, πως «ταυτόχρονα τεράστιες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την κατάσταση στο νησί μας. Τα κοντέινερς της προσωρινής λύσης μόνιμη κατάσταση, το νέο γυμνάσιο της Παροικιάς δεν έχει ακόμα μελέτη, το πρόβλημα του 2ου Δημοτικού της Παροικιάς άλυτο, η συντήρηση σχολικών κτιρίων και η επίλυση θεμάτων ασφάλειας προβληματική, η ανυπαρξία πεζοδρομίων δεδομένη, και άλλα πολλά. Κι όμως παρά τα προβλήματα πρέπει να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, να τα μάθουμε να αγωνίζονται γι αυτό που τους ανήκει και να μη συμβιβάζονται».

Ωστόσο, από την πλευρά του ο Δήμαρχος, επίσης με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχε διαβεβαιώσει, ότι «ως Δημοτική Αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Πάρου, υλοποιώντας έργα και παρεμβάσεις που διασφαλίζουν ένα υγιές εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές μας και θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο των εκπαιδευτικών και των γονέων για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει στο μέλλον».

Αναλυτικά οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης

Πιστός στη δέσμευσή του, για την παροχή αναλυτικότερης ενημέρωσης, σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου, για τα σχολικά κτίρια, ο κ. Κωβαίος ενημερώνει, πως για την περιοχή της Παροικιάς, στο Β’ Νηπιαγωγείο πραγματοποιήθηκαν εργασίες χρωματισμών, στο Γ' Νηπιαγωγείο εργασίες χρωματισμών, κατασκευή δαπέδου αύλειου χώρου (επέκταση) από σκυρόδεμα και επίστρωση δαπέδου με δάπεδα καουτσούκ. Προβλέπονται άμεσα εργασίες υγρομόνωσης δώματος.

Σε ό,τι αφορά στα Δημοτικά Σχολεία:

  • 1ο Δημοτικό: Αντικατάσταση μπασκετών γηπέδου καλαθοσφαίρισης, εργασίες αποκατάστασης εξωτερικών επιχρισμάτων, αντικατάσταση και χρωματισμός κεντρικής πέργκολας και επισκευές λοιπών περγκολών. Προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων.

  • 2ο Δημοτικό: Αντικατάσταση καναλιών και εσχαρών απορροής όμβριων υδάτων αύλειου χώρου. Διαμόρφωση αύλειου χώρου & χώρο αθλοπαιδιών (αλλαγή μπασκετών, αντικατάσταση τερμάτων και εργασίες αποκατάστασης δαπέδου ποδοσφαίρου), κάλυψη πηγαδιών με μόνιμο ασφαλή τρόπο και εσωτερικοί χρωματισμοί. Επιπλέον με αυτεπιστασία έγιναν εργασίες υγρομόνωσης δώματος του κεντρικού κτιρίου. Προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων.

Επίσης, στο Γυμνάσιο Παροικίας προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων, στο Λύκειο Παροικίας εργασίες ανακατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 (αντικατάσταση χλοοτάπητα, εστιών, επισκευή και προσθήκη περιμετρικής περίφραξης), ενώ στο ΕΠΑΛ, η κατασκευή εξωτερικής θύρας στον αύλειο χώρο και με αυτεπιστασία κατασκευή σκιαδίου στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων, όπως επίσης και εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων.

Στη Νάουσα, στο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση καναλιών και εσχαρών απορροής όμβριων υδάτων αύλειου χώρου, στο Γυμνάσιο Νάουσας αντικατάσταση καναλιών και εσχαρών απορροής όμβριων υδάτων αύλειου χώρου, ενώ προβλέπονται και εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων.

Στην Κώστο, στο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή του γηπέδου καλαθοσφαίρισης με αλλαγή μπασκετών και ιστών Πετοσφαίρισης και προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων.

Στις Λεύκες, στο κτίριο του νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκαν αποκατάσταση επιχρισμάτων οροφής κτιρίου, χρωματισμοί εσωτερικά και επισκευή υγρομόνωσης δώματος, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήθηκαν εργασίες διευθέτησης ομβρίων υδάτων αύλειου χώρου και επισκευής υγρομόνωσης δώματος.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου, τοποθετήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου και με τη χορηγία της CLEAN BLUE PAROS, φίλτρα νερού για παροχή πόσιμου νερού σε όλα τα σχολεία.

 

Ετικέτες: