Ένέργειες για τον διαχωρισμό των Λιμενικών Ταμείων Τήνου-Άνδρου

  • Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2019 - 14:32

Την 17/10/19, στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Άνδρου στο Γαύριο, έγινε η πρώτη συνάντηση των νέων (5+5) άμισθων μελών του ΔΛΤΑΑ, που ορίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου στις  26/9/19, με την παρουσία του Δήμαρχου Άνδρου, Δ. Λοτσάρη, της Λιμενικής και Αστυνομικής Αρχής.

Αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα εκκρεμή θέματα αρμοδιότητας του ΔΛΤΤΑ και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες. Τέθηκαν οι άμεσοι στόχοι για την επιτυχία των οποίων θα υπάρξει κοινή προσπάθεια.

Τα θέματα που ιεραρχήθηκαν:

α) Συνέχιση των ενεργειών για το διαχωρισμό των Λιμενικών Ταμείων Τήνου-Άνδρου.

β) Ξεκινούν άμεσα ενέργειες για τον καθορισμό ζωνών λιμένος Γαυρίου.

γ) Ξεκινά η αξιοποίηση της μελέτης ανάπλασης του λιμένα Γαυρίου (της εκλιπούσης Ζ. Μηλιού) σε συγκεκριμένα έργα που εκκρεμούν για 15 χρόνια !!!

δ) Θετική ήταν η απάντηση του Δημάρχου, Δ. Λοτσάρη, για την παραχώρηση (με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου), χώρου γραφείων του  Λιμενικού Ταμείου Άνδρου και μιας αποθήκης στο Γαύριο

ε) Ξεκινούν μελέτες για προμήθειες και υλοποίησης μεγάλου αριθμού έργων άμεσης ανάγκης στο λιμάνι του Γαυρίου, που είναι στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

στ) Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την σύνταξη μιας μελέτης του πλαισίου έργων ανάπτυξης λιμένα Γαυρίου ( ΠΕΑΛ)

Επίσης συμφωνήθηκε να πραγματοποιείται περιοδική ενημέρωση των δημοτών Άνδρου, για το έργο, μόνον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Άνδρου.