Ο Φώτης και η Φωτούλα θα διασκεδάσουν τους μαθητές της Κέας και θα τους ενημερώσουν για τη σωστή ανακύκλωση των λαμπτήρων φωτισμού και ηλεκτρικών συσκευών

“Φύλακες της φύσης” και τα παιδιά της Κέας

Τη διοργάνωση δύο εκπαιδευτικών, αλλά παράλληλα και χιουμοριστικών, θεατρικών παραστάσεων σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα "Εν Οδώ" και την Εταιρεία "ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.” αναλαμβάνει ο Δήμος Κέας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του νησιού, σχετικά με την ανακύκλωση.

Οι θεατρικές παραστάσεις θα διοργανωθούν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, με βασικό στόχο της εταιρείας να είναι η ενημέρωση των μαθητών για την σωστή ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων.

Η συνεργασία της Εκπαιδευτικής Θεατρικής Ομάδας "Εν Οδώ" με την Εταιρεία "ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε." ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 με τις πρώτες εκπαιδευτικές θεατρικές παραστάσεις να λαμβάνουν χώρα στα σχολεία της Τήνου. Από τότε ως σήμερα έχει αποδειχθεί ως μία λαμπρή και αποδοτική συνεργασία.

Χάριν της συνεργασίας αυτής, ο συγγραφέας και διδάκτορας περιβάλλοντος Αντώνης Γάκης γράφει και εκδίδει το τρίτο παραμύθι της σειράς οι "Φύλακες της Φύσης" με τίτλο : ''Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση" και του δίνει ζωή επί σκηνής προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν αυτήν τη εκπαιδευτική και συνάμα χιουμοριστική θεατρική Παράσταση. Μέχρι σήμερα, πάνω από 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν στο σπίτι τους το παραμύθι "Φύλακες της Φύσης, Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση" και έχουν παρακολουθήσει την ομώνυμη θεατρική παράσταση δωρεάν.

Η μία εκ των παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας και θα την παρακολουθήσουν και οι μαθητές του νηπιαγωγείου Ιουλίδας, του δημοτικού και νηπιαγωγείου της Κάτω Μεριάς. Η δεύτερη παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Στυλιανός Ρέστης και θα την παρακολουθήσουν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κορησσίας και του νηπιαγωγείου Βουρκαρίου.

Η επίσκεψη στην Κέα αποτελεί χορηγία της Φωτοκύκλωσης Α.Ε., εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης δωρεάν για όλα τα παιδιά, η οποία θα έχει διάρκεια 45 - 60 λεπτά, με τον θεατρικό θίασο που αποτελείται από έμπειρους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας “ΕΝ ΟΔΩ” στο χώρο των παιδικών παραστάσεων. Επίσης θα διανέμεται δωρεάν το ομώνυμο παραμύθι σε κάθε μαθητή / μαθήτρια, ενώ θα δίνεται δώρο Ειδικός Κάδος Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών & Λαμπτήρων για τα σχολεία.