Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού στην 9η Ελληνογερμανική Συνέλευση

  • Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2019 - 13:29

Στην 9η Ελληνογερμανική συνδιάσκεψη Δήμων και κοινοτήτων που πραγματοποιήθηκε στο Έρντινγκ της Βαυαρίας συμμετείχε ο Βασσάλος Μανώλης  αντιδήμαρχος Αμοργού ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμοργού.

Στη συνδιάσκεψη μετείχαν πάνω από 300 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, όπως επίσης και εμπειρογνώμονες και από τις δυο χώρες. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως η αναζήτηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, η προώθηση γεωργικών προϊόντων, η βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και η κυκλική οικονομία. Έγινε συζήτηση για επιτυχημένα παραδείγματα από την Ελλάδα και τη Γερμανία και οι δυνατότητες που προσφέρουν νέα μοντέλα συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εμείς από την πλευρά μας σαν δήμος που μετέχει για πρώτη φορά στη συνέλευση είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα χαρακτηριστικά του δήμου μας, τις προοπτικές και τις θεματικές ενότητες που θα μας ενδιέφερε μια μελλοντική συνεργασία. Δώσαμε το παρόν σε ένα σημαντικό θεσμό, ανταλλάξαμε απόψεις και πληροφορίες, ενισχύσαμε τις διμερείς επαφές και στοχεύουμε η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη μέσα από συνεργασίες που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή κοινής διακήρυξης, η οποία περιέχει τις βασικές αρχές και ένα κοινό πλαίσιο δράσεων με στόχο να γίνει μία δημιουργική επανεκκίνηση στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.

Η επόμενη Ελληνογερμανική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα χρόνο στην Αθήνα.