Ο Δήμος Κέας στην έκθεση PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη

  • Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2019 - 18:08

Ο Δήμος Κέας ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή του στη διεθνή έκθεση τουρισμού PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.

H Κέα συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο στο ευρύτερο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο, κύριο Δημήτρη Μουζάκη, τη Δημοτική Σύμβουλο κυρία Στέλλα Δεμένεγα και την κυρία Κωνσταντίνα Τσιγκάκου. Παρευρέθηκε επίσης στην έκθεση ο Αντιδήμαρχος Κέας, κύριος Λευτέρης Τζουβάρας. Το περίπτερό μας δέχτηκε πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων αλλά και ξένων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Μεταξύ αυτών ήταν και ο κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τουριστικοί πράκτορες, travel bloggers, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι στον τομέα του τουρισμού και άλλοι επαγγελματίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις φυσικές αρετές της Κέας, τις εναλλακτικές δραστηριότητες, τα μονοπάτια, τα ναυάγια, την ιστιοπλοΐα, τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές τέχνες, τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις. Τους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν βίντεο από την Κέα και να ενημερωθούν για όσα προσφέρει το νησί.

H έκθεση Philoxenia, μαζί με την έκθεση Hotelia που γινόταν παράλληλα στο εκθεσιακό κέντρο, προσέλκυσαν φέτος 20.143 επισκέπτες. Η παρουσία του Δήμου Κέας εντάσσεται στον τουριστικό στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάδειξη του νησιού ως διεθνή τουριστικό προορισμό, την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μέσω της ανάδειξης του διευρυμένου δικτύου μονοπατιών και της προστατευόμενης περιοχής “Natura”, του αγροτουρισμού, του καταδυτικού τουρισμού, καθώς και τη γνωριμία του επισκέπτη με την τοπική γαστρονομία, την τζιώτικη ύπαιθρο και τη μοναδική πολιτισμική κληρονομιά.