Δήμαρχος και Έπαρχος Θήρας για τους νεφροπαθείς της Σαντορίνης

  • Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:24

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε  με τον Δήμαρχο Θήρας, Αντώνη Σιγάλα, τον Έπαρχο Θήρας, Χαράλαμπο Δαρζέντα και τον Υποδιοικητή της Α.Ε.Μ.Υ., σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει στο νησί, με την κάλυψη των νεφροπαθών της Σαντορίνης.

Όπως αναφέρει σε δημόσια ανάρτηση του Δήμαρχος Θήρας «Άμεση σύσκεψη προκαλέσαμε με τον κ. Έπαρχο στα γραφεία της Α.Ε.Μ.Υ, για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε για τους νεφροπαθείς μας, με την άμεση λειτουργία 2 από τις 3 μονάδες αιμοκάθαρσης στο Γ.Ν. Θήρας. Υπήρξε η διαβεβαίωση για υπουργική απόφαση απόσπασης ενός νεφρολόγου και εξειδικευμένης νοσηλεύτριας σε 3 ημέρες, συν τις 2 νοσηλεύτριες που υπάρχουν ήδη στη Σαντορίνη, για την άμεση αντιμετώπιση, καθώς και την προσπάθεια δημιουργίας προγραμματικής σύμβασης με το ιδιωτικό κέντρο, έτσι ώστε να λυθεί το θέμα στο άμεσο μέλλον. Ο Δήμος Θήρας φυσικά θα φροντίσει για τη διευκόλυνση της στέγης, καθώς και ότι άλλο άμεσα χρειαστούμε.

Σε λίγες ημέρες θα υπάρξει προγραμματισμένη συνάντηση και με τον Υπουργό και υφυπουργό Υγείας, τόσο για την οριστική λειτουργία του τμήματος τεχνητού νεφρού, όσο και για το ξεκαθάρισμα της χρησιμοποίησης του αεροπλάνου και απ’ το Νοσοκομείο μας, της συμμετοχής μας στη διοίκηση της Α.Ε.Μ.Υ, το κτήριο του κέντρου Υγείας, αλλά και την στήριξη του Δήμου στη στέγη και όπου αλλού χρειαστεί προκειμένου να αναβαθμίσουμε την Υγεία προς όφελος όλων μας».

Από την πλευρά της Α.Ε.Μ.Υ. και συγκεκριμένα από το Νεφρολογικό τμήμα του νοσοκομείου ανακοινώθηκε ότι στις 2/12/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον χώρο του Γ.Ν. Θήρας μεταξύ της Διοίκησης και των νεφροπαθών του νησιού μας, οι οποίοι έλαβαν αναλυτική ενημέρωση σχετικά με:

1. Την κατάσταση του Νεφρολογικού Τμήματος

2. Το προσωπικό του τμήματος αυτού

3. Τις εκτιμήσεις και προσδοκίες μας για τη λειτουργία του.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, επί του παρόντος αρκούμαστε στα ανωτέρω,  διαβεβαιώνοντας κάθε ενδιαφερόμενο ότι έχουμε προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια.