Παρέμβαση για την υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ Πάρου από τους τεχνικούς, προς τους Δήμους Πάρου και Αντιπάρου

Υποβάθμιση των υπηρεσιών

  • Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2020 - 06:22

Το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΔΕΔΔΗΕ Πάρου απασχολεί έντονα τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου, καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών, όπως επιβάλλεται και όπως διαπιστώνεται από το περιεχόμενο της παρέμβασης των τεχνικών του, προς τους αντίστοιχους Δήμους.

Θέλουμε συμπαράσταση για την επίλυση του προβλήματος”

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιάννης Παντελαίος σημειώνει τα εξής: “Εμείς οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ Πάρου αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για το πολύ σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της υπηρεσίας στην οποία εργαζόμαστε. Σήμερα το προσωπικό του συνεργείου της Πάρου απαρτίζεται από τον εργοδηγό και από τρεις εναερίτες και εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των νησιών μας, είναι ολοφάνερο ότι ούτε καν το μηνιαίο πρόγραμμα με τις βάρδιες μπορεί να συνταχθεί. Να σας δώσουμε μια εικόνα ώστε να μπορείτε να συγκρίνεται, το 1990 οι ανάγκες ήταν το 1/3 των σημερινών, ενώ το προσωπικό απαρτίζονταν από έντεκα τεχνίτες. Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε, γιατί η έλλειψη προσωπικού σημαίνει αυτόματα υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ στους κατοίκους των νησιών Πάρου και Αντιπάρου. Ο χρόνος αποκατάστασης βλαβών ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές μεγαλώνει υπέρμετρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές διαμαρτυρίες και όχι άδικα από τους πολίτες. Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στις νέες παροχές, ενώ άλλες εργασίες, που είναι και αυτές απαραίτητες, εκ των πραγμάτων βγαίνουν εκτός αμέσου προγραμματισμού.

Η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με συμβάσεις οκταμηνιτών (τρεις στην παρούσα φάση), οι οποίες δε ανανεώνονται για ίδια πρόσωπα. Η φύση της εργασίας όμως είναι τέτοια, που απαιτεί εξειδίκευση που οι οκτώ μήνες δεν φτάνουν για να την αποκτήσεις. Το πρόβλημα δεν λύνεται με ασπιρίνες. Η ανάγκη πρόσληψης νέου μόνιμου τεχνικού προσωπικού είναι κάτι παραπάνω από επιτατική. Πρέπει άμεσα να προκηρυχθεί ο απαραίτητος αριθμός θέσεων εναεριτών για το συνεργείο της Πάρου και απαραιτήτως μια θέση τουλάχιστον θα πρέπει να καλυφθεί από μόνιμο κάτοικο Αντιπάρου.

Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού επίσης, υπάρχει και στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, που σχετικά εύκολα θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να καλυφθεί από το προσωπικό της ΔΕΗ που εργάζεται στο υπό ψυχρή εφεδρεία εργοστάσιο της Πάρου και το οποίο ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ελπίζουμε στην δική σας συμπαράσταση και στην δική σας παρέμβαση για την επίλυση του τόσο σημαντικού προβλήματος για μας και για τα νησιά μας.Ο ηλεκτρισμός είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης”.