Στη Βουλή από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο

Τρεις αναφορές για επείγοντα ζητήματα που αφορούν τους νησιώτες

  • Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020 - 12:48

Τρεις αναφορές για επείγοντας ζητήματα που αφορούν τους νησιώτες κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος.

Η πρώτη έχει θέμα: «Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Άνδρου»

Σε αυτή κατατέθηκε η επιστολή του Δημάρχου Άνδρου, με την οποία ζητά την άμεση κάλυψη των εξοδολογίων για 14 εβδομαδιαία δρομολόγια της γραμμής Άνδρου – Τήνου – Μυκόνου (7 πρωινά και 7 βραδινά), ώστε να παραμείνει η Άνδρος στα χειμερινά δρομολόγια για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί της πανδημίας. Αυτό, πέρα από την κάλυψη  των καθημερινών, λειτουργικών αναγκών και την αποσυμφόρηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και των υπηρεσιών υγείας αναφορικά με αναμενόμενες διακομιδές, θα προσδώσει αίσθημα ασφάλειας στους κάτοικους των νησιών.

Δείτε την αναφορά και την επιστολή:

30-03-2020 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Η δεύτερη έχει θέμα: «Χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, χωρίς γιατρούς και προσωπικό, τα Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό»

Κατατέθηκαν οι επιστολές του Σωματείου Εργαζομένων Τομέα Υγείας Κυκλάδων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου. Στην πρώτη επιστολή αναφέρεται ότι τα Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων καλούνται να υποστηρίξουν την υγεία των νησιωτών, αφού είναι οι μοναδικές μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές για να αντιμετωπίσουν την κρίση, χωρίς γιατρούς και προσωπικό. Εκτός από τις τραγικές ελλείψεις σε αναγκαίο εξοπλισμό  για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθούν οι υποδομές, αφού είναι σίγουρο ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα Κ.Υ. θα κληθούν ακόμα και να νοσηλεύσουν ασθενείς με την νόσο.

Στη δεύτερη επιστολή οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σύρου ζητούν να πραγματοποιηθούν τεστ σε όλους τους εργαζομένους  που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό κορονοϊού στο νοσοκομείο και να τεθούν σε καραντίνα όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό για 14 ημέρες.

Δείτε την αναφορά και τις επιστολές:

30-03-2020 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

diamartiria 1

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η τρίτη έχει θέμα: «Προβλήματα των εργαζομένων και μονίμων κατοίκων Κιμώλου της Εταιρείας Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Μήλου ΑΕ»

Με την αναφορά κατατέθηκε η επιστολή των εργαζομένων και μονίμων κατοίκων Κιμώλου, της Εταιρείας Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Μήλου ΑΕ, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσον αφορά την καθημερινή τους μετακίνηση από τον τόπο κατοικίας τους προς τον τόπο εργασίας τους. Τα προβλήματα αυτά ανακύπτουν από το μέτρο του εν μέρει προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών, σύμφωνα με την Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ.20009 (ΦΕΚ Β 944/20-3-2020.

Δείτε την αναφορά και την επιστολή: 30-03-2020 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ Προβλήματα εργαζομένων και μονίμων κατοίκων Κιμώλου της Εταιρείας Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Μήλου ΑΕ

2020_03_24_Ypourgeio_Naytilias_Ergazomenoi