Τηλεδιάσκεψη ΔΣ ΚΕΔΕ με συμμετοχή του Δημάρχου Μυκόνου

  • Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2020 - 18:14

Συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με σκοπό τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων, με επίκεντρο τη θωράκιση των τοπικών κοινωνιών απέναντι στην πανδημία.

Σε σχετική τοποθέτησή του, ως μέλος του ΔΣ, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κ. Κουκάς αφού συνεχάρη το προεδρείο για τη συνεχή ενημέρωση, και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει καθημερινά σε όλους τους Δήμους τη δύσκολη αυτή περίοδο, ανέδειξε συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν σχέση με τα τουριστικά νησιά και κυρίως τη Μύκονο.

Καταρχάς, με δεδομένη τη μείωση των εσόδων, τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τα αυξημένα κόστη λειτουργίας των κοινωνικών δομών τέθηκε το ζήτημα της έκτακτης χρηματοδότησης των Δήμων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη της διακοπής των οικοδομικών δραστηριοτήτων στο νησί, διότι δημιουργούν πολλές μετακινήσεις οι οποίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, έγινε αναφορά στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Μυκόνου για να εκδοθεί επιπλέον πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία να περιορίζει και τις αεροπορικές μετακινήσεις, κατά το πρότυπο των ακτοπλοϊκών, ώστε να διασφαλιστεί η μετακίνηση μόνο των μόνιμων κατοίκων, καθώς και αυτών που υπηρετούν ως δημόσιοι υπάλληλοι το νησί. Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί και η σχετική αναφορά της Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Κατερίνα Μονογυιού προς τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά μετά την εισήγηση του Δήμου Μυκόνου.

Τέλος, τέθηκε το ζήτημα του ορισμού των ναυαγοσωστών ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου με δεδομένη την αβεβαιότητα για την έναρξή της, καθώς και για τη διαφαινόμενη μείωση της τουριστικής κίνησης.

Ετικέτες: